Snovost, barevnost i experiment to jsou umělci Hradecky a Krivánek

Snovost, barevnost i experiment to jsou umělci Hradecky a Krivánek 

Snovost, barevnost i experiment , to vše se ve středu 22. srpna 2012 zkloubilo v jeden elegantní celek v pražské galerii Glance 4 Art.  Proběhla zde vernisáž  Marcely Hradecky a Jozefa Krivánka.

Návštěvníci se zde mohli přesvědčit, že umění nezná hranic ani omezení a někdy zdánlivě nemožné se může změnit v originální myšlenku.

Marcela Hradecky zde prezentovala novinku své tvorby, textilní vitráž.  Sama o sobě říká „nejsem ničím výjimečná, snad jen to, že jsem trochu jiná…“.  Technika  textilní vitráže, vznikla naprosto neplánovaně.  Zároveň je její podstata prostá a jednoduchá…plochy skla nahradit plochami látky a dodržet určitý výrobní postup. Tento si ale autorka střeží jako své tajemství.

Jozef Krivánek se charakterizoval stručným a výstižným výrokem „žijem a tvorím…“, což může svobodně a naplno teprve po revoluci. Kvůli své účasi v Chartě 77 nemohl totiž dlouhá léta malovat. Jeho doménou je kombinovaná technika v krajinomalbě, kyticích a abstrakcích.

Příjemným zpestřením vernisáže byla moderátorka Veronika Paroulková a zpěvačka Hanka Křížková.

Originální, hravá, inspirativní, i tak lze ve stručnosti charakterizovat tuto byť rozsahem komornější, co do zážitku intenzivnější uměleckou událost.

Výstava potrvá od 22. 8. do 25. 9. 2012

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!