André Rieu, Votvírák a Mizerové. Týdenní tipy od 3. do 9. června

André Rieu, Votvírák a Mizerové. Týdenní tipy od 3. do 9. června 

Je tu nový týden a s ním další nadílka kulturních tipů! Tentokrát to bude hlavně týden plný hudby - do Prahy přijede šarmantní André Rieu, rockoví Nickelback i pop idol Troye Sivan. Nenechte si ujít ani festivaly Votvírák, Country Fontánu, Hudbu pro UNICEF, nebo třeba Metropolitní léto hereckých osobností a pokračování akčního krimi filmu Mizerové.

Votvírák

To nejlepší z českého a slovenského rocku, popu a hip hopu na jednom místě! Votvírák festival je oblíbený letní multižánrový hudební festival, který se letos koná od 6. do 9. června 2024 na bývalém letišti Boží dar v Milovicích. 

Hlavní hvězdou letošního ročníku bude kapela Kryštof. Kromě nich se můžete těšit také na další hvězdy jako Rybičky 48, Divokej Bill, Xindl X, Mig 21, O5 & Radeček, Pokáč, Michal David, Rytmus, Yzomandias, Majk Spirit a mnoho dalších.

André Rieu

Šarmantní houslový mág a král valčíků André Rieu se vrací do pražské O2 areny. Pro velký zájem fanoušků vystoupí André Rieu hned dvakrát za sebou, a to 7. a 8. června 2024. Jeho repertoár zahrnuje známou klasiku, milované valčíky, ale také filmovou a popovou hudbu, což spolu s jeho osobním kouzlem a smyslem pro humor vytváří neopakovatelnou koncertní atmosféru.

Jeho koncerty každý rok navštíví více než půl milionu diváků, čímž konkuruje největším popovým a rockovým hvězdám. A jen letos má na svém nabitém turné více než 90 koncertů po celém světě. Buďte také u toho - již tento týden v Praze.

Nickelback

Ještě než své fanoušky učaruje André Rieu bude O2 arena v područí rockerů z Nickelback. Tato kanadská rocková skupina se proslavila v roce 2001 svým pilotním singlem How You Remind Me a následným albem Silver Side Up. Od té doby získala celu řadu ocenění a silnou základnu fanoušků po celém světě. Nyní se v rámci turné Get Rollin‘ Tour 2024 vrací po čase do Evropy a nevynechají ani Prahu. V O2 areně představí své nejnovější album Get Rollin‘ již 6. června.

Divadlo pod Palmovou: Sen noci svatojánské

Tento týden můžete také vyrazit do Divadla pod Palmovkou na shakespearovskou inscenaci Sen noci svatojánské. Tato slavná komedie o lásce a nelásce se odehrává v multimediálním čarovném lese iluzí, který se zformoval z jedinečného propojení živého divadla a současných nových technologických možností. A všichni zúčasnění se v něm zamotají do snů a chaosu…

Ale jak to všechno začalo? Úplně obyčejně. Oberon se pohádal s Titánií a poručil Pukovi, aby našel kouzelnou květinu, která umí vyvolat lásku. Ale ne proto, aby se Titánie do Oberona znovu zamilovala, ale aby se zamilovala do kohokoliv. Třeba do osla, kterým je jeden z party řemeslníků, kteří nacvičují divadlo. Do už tak barvitého příběhu se připletou ještě dvě milenecké dvojice, a Puk jim ve snu také potře oči kouzelnou květinou. Jak se z toho chaosu vymotají, zjistíte v repríze 4. června v Divadle pod Palmovkou.

Mizerové: Na život a na smrt

Připravte se na jízdu plnou adrenalinu, nekorektních vtipů a nečekaných zvratů. Na plátna kin míří kultovní série Mizerové s novým, napínavým dílem Mizerové: Na život a na smrt. V hlavních rolích se opět představí Will Smith jako detektiv Mike Lowery a Martin Lawrence jako jeho věrný parťák detektiv Marcus Burnett.

Tentokrát se ocitnou před úkolem, který by je nenapadl ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike a Marcus jsou pevně přesvědčeni o jeho nevině a rozhodnou se očistit kapitánovo jméno za každou cenu. Netuší však, že se brzy sami ocitnou na útěku před zákonem…

Metropolitní léto hereckých osobností

Tento týden začíná oblíbená divadelní přehlídka Metropolitní léto hereckých osobností Studia DVA. Na pražském Výstavišti Holešovice vypukne v neděli 9. června open air koncertem Moniky Absolonové.

Divadelní festival potrvá od června do srpna na na Letní scéně Vyšehrad, Letní scéně Výstaviště Holešovice, Letní scéně Tvrz Divice, Letní scéně Vítězná a v divadle Studio DVA. Během června se můžete dále těšit na představení Lovci bobrů, Vysavač, Celebrity, Judy, Tři grácie z Umakartu, Duety, Jezinky a bezinky, Poprask na laguně nebo Vše o mužích.

Country Fontána Plzeň

Pro milovníky country, trampské a folkové hudby - za pár dní je tu Country Fontána Plzeň. Letos festival vypukne 8. června 2024 a jako každý rok znovu přivítá známé umělce z Country Rádia. Mezi nimiž nebudou chybět Vojta Nedvěd, Rosťa Fišer a Michal Tučný Revival Plzeň, Pozdní sběr a mnozí další.

Troye Sivan

Zažít můžete také jedinečné hudební vystoupení australského talentu Troye Sivana! Jeho hudba oslnila miliony posluchačů po celém světě, je držitelem několika hudebních cen a také je vycházející star módy a reprezentace LGBTQIA+ komunity. Jeho vystoupení bude jistě nezapomenutelným zážitkem. Koncert proběhne 9. června v pražské Sportovní hale Fortuna.

Čarovné tóny Macochy

Vydejte se do kouzelného komorního prostředí jeskyní Moravského krasu za Čarovnými tóny Macochy! V neobvyklém prostředí letos zahrají Jiří Pavlica & Hradišťan (5. června), Vojtěch Dyk (6. června), Lucie Bílá, Petr Malásek & Boni Pueri (7. června), Jaroslav Svěcený a Lucie Karlová (8. června) a Spirituál kvartet (9. června).

Kryštof hraje pro Vyškov II.

Kapela Kryštof se vrací do Vyškova podruhé! Na stadionu Za parkem se 8. června opět sejdou fanoušci české hudby, aby si vychutnali nezapomenutelný večer plný známých hitů, ale i nových songů. A nezahraje jen Kryštof - kromě nich se můžete těšit i na vystoupení legendárních skupin Olympic a No Name.

Spring BassJam

Po roční vynucené pauze se SBJ vrací v plné síle na svou domovskou základnu v areálu Autokempu Hluboký u Holic. Čeká nás víkend plný toho nejlepšího drum and bassu ve všech jeho podobách, který zazní na dvou stagích. Chybět nebudou ani na ostatní žánry elektronické hudby, pro které je vyhrazeno třetí pódium. Zahraniční headlinery doplní špičky domácí dnb scény a chybět nebude ani kompletní sestava Drumcity crew.

Hudbou pro Unicef

Po šestileté pauze se vrací charitativní hudební festival Hudbou pro UNICEF. Festivalový den proběhne 8. června v přírodním areálu letního kina v Tišnově u Brna. Letos vystoupí Kathy Kelly, Sofian Medjmedj, Lipo, Malalata, Deaf Heart, Mucha a The Plastic People of the Universe. Výtěžek z projektu je každoročně věnován na podporu programů UNICEF a také na menší regionální charitativní projekty nebo podporu znevýhodněných jednotlivců.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!