Festival Hrady CZ nabízí zažít naposledy koncert Lucie v původní sestavě

Festival Hrady CZ nabízí zažít naposledy koncert Lucie v původní sestavě 

Festival Hrady CZ návštěvníkům letos nabídne historicky poslední možnost vidět koncert kapely Lucie v původní sestavě s Davidem Kollerem. Navíc Daniel Landa a kapela Chinaski zahrají v létě exkluzivně pouze na Hradech. Festival odstartuje v pátek a sobotu 12. a 13. července na hradě Točníku a dále bude letní šňůra pokračovat každý následující pátek a sobotu v osmi různých krajích v Čechách a na Moravě.

Festival Hrady CZ se letos odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (12. až 13. července), na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (19. až 20. července), na Švihově v Plzeňském kraji (26. až 27. července), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (2. až 3. srpna), na Veveří v Jihomoravském kraji (9. až 10. srpna), na Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (16. až 17. srpna), na Bouzově v Olomouckém kraji (23. až 24. srpna) a na Bezdězu v Libereckém kraji (30. až 31. srpna).

Dramaturgie festivalu je výhradně zaměřená na české a slovenské interprety. Program je na všech zastávkách identický s výjimkou hradu Veveří, na němž jako na jediném vystoupí kapela Čechomor

Fanoušci festivalu tak budou moci napříč Českou republikou zhlédnout zmiňovanou Lucii, Daniela Landu, Chinaski a také kapely jako Mig 21, Vypsaná fixaUDG nebo Jelen, punkovou scénu zastoupí Visací zámek, rock zase Trautenberk, Horkýže Slíže nebo The Agony. Zcela poprvé na festivalu Hrady CZ zahrají nové talenty, jako indie-popová kapela Brixtn, Fast Food Orchestra, zpěváka a producent Marcell, fiedlerski nebo šumperská sestava Byt číslo 4. Návštěvníky hradního festivalu roztančí i Gaia Mesiah a na Bouzově Mother’s Angels.

„Festival Hrady CZ, to je hvězdná dramaturgie v překrásném prostředí památek. A letos zde exkluzivně naposledy zahraje v původní sestavě s Davidem Kollerem skupina Lucie, o jejíž vystoupení jsme navíc usilovali mnoho let. Lucie totiž ani na jiných hudebních festivalech za svou éru téměř nehrála. Osm vystoupení na letošních Hradech tak považujeme za obrovskou kulturní událost a je pro nás čest se na ní podílet,“ shodují se organizátoři festivalu Hrady CZ Michal Šesták a Viktor Souček.

Festival Hrady CZ vyslyšel přání návštěvníků a nabídne letos zcela poprvé zvýšený komfort v podobě zastřešených ploch se sezením v duchu hesla „na festival jako do restaurace“. Koncerty se opět odehrají na dvou pódiích v unikátní atmosféře spojené s těsnou blízkostí hradních památek. V rámci doprovodného programu se budou fanoušci moci zúčastnit pátečních hradních karnevalů s hodnotnými cenami – každý, kdo přijde v masce, dostane dárek a nejlepší masky budou oceněny a vyhlášeny moderátorem přímo na festivalovém pódiu.

Díky partnerství s Národním památkovým ústavem bude možné vždy v ceně sobotní vstupenky na festival navštívit prohlídkové okruhy hradu. Do 31. května jsou v prodeji vstupenky a ubytování ve VIP kempech za snížené ceny. Přehled všech možností naleznete na stránkách Ticketstream.

Foto: archiv HRADY CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!