Liteňský hornové dny se uskuteční již tento víkend na zámku Liteň

Liteňský hornové dny se uskuteční již tento víkend na zámku Liteň 

V zámeckém parku Liteň se během jarního víkendu rozezní lesní rohy. Chystají se Liteňské hornové dny, a to již tento víkend 13. až 14. dubna.

Lesní roh již dávno nepatří jen do lesů. Mistři nástroje se sjedou na zámek Liteň nedaleko Karlštejna 13. a 14. dubna. Letošní čtvrté celostátní setkání studentů, pedagogů, umělců i posluchačů při Jarní akademii hornistů České filharmonie se stalo příjemnou tradicí a ohromným přínosem pro obor díky spojení profesionálních hudebníků se studenty.

Liteňské hornové dny od letošního roku nesou podtitul Jarní akademie České filharmonie a zvou k návštěvě také veřejnost. Zájemci se mohou během celého víkendu zaposlouchat do účastnických koncertů, v rámci doprovodného programu zhlédnout sobotní výstavu žesťových nástrojů, v neděli odpolední koncert Českého trubačského sboru v zámeckém parku, který je zdarma. Vychutnat si můžete i večerní Galakoncert hornistů České filharmonie. V letošním čtvrtém ročníku, stejně jako vloni chystá organizátor na závěr víkendu vyhlášení nejlepších interpretací.  

„V loňském roce mělo ohromný úspěch vystoupení účastníků kurzů společně s jejich pedagogy, kdy na zahájení sobotního večerního galakoncertu předvedli společnou skladbu Gioacchina Rossiniho Le rendezvous de chasse (Dostaveníčko – lov). Fanfára propojila nastupující generaci hornistů s tou současnou a také originálně propojila vnitřní prostory zámku s venkovními. Těšíme se na to, jaký výstup bude z letošní akademie,“ uvedla Ivana Leidlová, zakladatelka Festivalu Jarmily Novotné.

Foto: archiv Zámek Liteň

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!