Leoš Mareš, The 1975 i pivní slavnosti. Týdenní tipy od 11. do 17. března

Leoš Mareš, The 1975 i pivní slavnosti. Týdenní tipy od 11. do 17. března 

Tento týden se můžete těšit hlavně na velkou nadílku koncertů! Do Prahy přijedou The 1975, The Dire Straits Experience i Niall Horan. Své turné odstartuje Leoš Mareš a na Chodovské tvrzi zazní jazz. Kromě toho míří do kin Sladký život i bulharské filmy, v Táboře proběhnou pivní slavnosti, v divadle Kalich budou odhánět Návštěvu na zabití a v Brně se chystá další MINT Market. Inspirujte se našimi tipy!

Leoš Mareš

Emoce, nevšednost a kožich. Tři slova, která na prahu milénia vyjadřovala vystupování Leoše Mareše. Populární moderátor, producent, zpěvák a bavič plánuje své První turné, které započne již tento týden 13. března v Kladně.

Během šňůry navštíví celkem třináct měst - na velkolepou show se mohou fanoušci Leoše Mareše těšit také v Hradci Králové, Liberci, Karlových Varech, Ostravě, Ústí nad Labem, Zlíně, Mladé Boleslavi, Prostějově, Českých Budějovicích, Brně a Žďáru nad Sázavou. Své turné zakončí 25. dubna v Praze v Kongresovém centru. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream.

The 1975 v Praze

Headlineři festivalu Rock for People roku 2023 The 1975 jsou zpět v České republice! Tato kytarová senzace z Manchesteru vyrazila na evropské turné a svou zastávku bude mít i ve Sportovní hale Fortuna na pražském Výstavišti. The 1975 sem přiveze svůj neotřelý indie rock 14. března.

Sladký život

Luxusní byt, rychlé auto, mladé milenky… to je životní styl hokejového reprezentanta Rosťy Berana (Vladimír Polívka). Rosťa má pocit, že je nedotknutelný, ovšem pak přijde rána osudu, která ho shodí z jeho nadřazené pozice. Po kolapsu ho čeká transplantace srdce, kterou povede přísná lékařka Magda (Petra Hřebíčková), se kterou kdysi strávil jedinou noc a už se jí nikdy neozval.

Aby toho nebylo málo, doženou ho i dluhy z rozmařilého života a jediné, co mu ze slavného života zbude, je medaile mistra světa, kterou pro něj zachrání bývalý manažer a kamarád (Vojtěch Kotek). Najít v sobě novou životní energii mu pomáhá především kamarád Jindřich (Jan Cina), seriózní a zodpovědný chlapík se zlatým srdcem, který sám vychovává šestiletou dcerku. Rosťa možná nakonec zjistí, že i celkem „obyčejný“ život může být naplňující. A to třeba se ženu, která nebude jen na jednu noc.

Niall Horan v Praze

Člen kultovní skupiny One Direction - Niall Horan - míří do Prahy! Svou osobní show představí ve Sportovní hale Fortuna v rámci svého turné The Show. Jeho aktuální deska je procítěnou úvahou o nejistotě a komplikovanosti lásky, ale i o duševním zdraví a o tom, jak naslouchat svému srdci. U jeho osobní niterné zpovědi můžete být již 17. března.

Pivní slavnosti Tábor

Těšit se můžete také na tradiční Pivní slavnosti v Táboře. V hotelu Palcát budete moci ochutnat zlatý mok více než 20 pivovarů z celé České republiky, a to od 14. do 16. března. Nouze nebude ani o hudební vystoupení. Představí se třeba kapely Mňága a Žďorp, Alkehol, Keks, Poletíme?, Peshata a Flying Parties.

Foto: Pivní slavnosti Tábor

Festival bulharských filmů

Na několik březnových dní vtrhnou do kina Lucerna bulharské filmy. Začíná totiž 16. ročník Festivalu bulharských filmů. K viděnou budou snímky, které sklidily mezinárodní úspěch, ale také filmy, které našly zalíbení u domácích bulharských diváků. Letos poprvé proběhne také speciální promítání pro děti. Festival bulharských filmů proběhne od 14. do 17. března za účasti zajímavých hostů.

Návštěva na zabití

Mají být naše slušnost, úslužnost a ohleduplnost opravdu bezbřehé? Kde je jejich hranice? A čemu v dnešní přemedializované době vlastně můžeme věřit? Pomáhá nám, nebo se v ní spíš ztrácíme?

Tyto a další otázky si budou klást Peter a Debbie, manželský pár, který neví, co si počít s nevyžádanou návštěvou výstřední Američanky Elsy. S Elsou se totiž rozloučili s ní neurčitým příslibem, že se ještě někdy musejí vidět. A najednou jim tato záhadná žena překvapivě zvoní u dveří. Zaskočení manželé se samozřejmě snaží být dokonalými hostiteli, jenže Debbi udělá tu chybu, že si Elsino jméno zadá do Googlu… Návštěva na zabití proběhne v divadle Kalich s Taťjanou Medveckou, Sabinou Laurinovou a Matoušem Rumlem.

Foto: Divadlo Kalich

The Dire Straits Experience

Kdo by neznal kultovní kapelu The Dire Straits! Uběhlo již skoro půl století od jejich založení a jejich fanoušci nikdy nezapomenou na slavné hity jako Sultans of Swing, Money for Nothing, Calling Elvis, Walk of Life a další. Mnohé z nich si budou moci připomenout 17. března v pražském Kongresovém centru, a to díky formaci The Dire Straits Experience, pokračovatelích skupiny po odchodu Marka Knopflera.

Frontmanem kapely je Knopflerovi stylově velmi podobný kytarista a zpěvák Terence Rais. V sestavě působí saxofonista, držitel ceny Grammy Chris White, na bicí hraje Chris Whitten, a na klávesy Simon Carter.

Jiří Slavík & Liam Noble & Paul Clarvis Trio

Tento týden dojde také na jazz. Anglicko-české trio svrchovaných virtuózů své posluchače zavede do sentimentální jazzové minulosti.

Pianista Liam Noble, bubeník Paul Clarvis a kontrabasista a skladatel Jiří Slavík zahrají 12. března na Chodovské tvrzi. Koncert je součástí koncertní série Jazz Meets World.

MINT Market v Brně

Jaro je tu a proto je čas na osvěžení šatníku. Od toho tu je MINT Market, který se po zimní pauze vrací do budovy Tržnice Brno na Zelném trhu. Chybět nebude oblečení pro malé i větší, šperky z kovu, papíru, dřeva nebo plastu, keramické výrobky, bio kosmetika, hračky, delikatesy a mnoho dalšího. Od 16. do 17. března tu potkáte více než 100 značek ze všech koutů republiky.

Foto: MINT Market

Čokoládový festival

Na milovníky čokolády opět čeká oblíbený festival! Od 15. do 17. března nabídne populární Čokofest různé druhy čokolády a nepřeberné množství cukrovinek. Kromě toho na vás čekají workshopy, koncerty a soutěže. Tentokrát se akce koná na Zámeckém návrší v Litomyšli. Vstupenky můžete koupit online na webu Ticketstream.

Úvodní foto: Leoš Mareš Official 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!