SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na výstavu Sdílená blízkost

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na výstavu Sdílená blízkost 

Galerie arto.to v Uhelném mlýně v Libčicích nad Vltavou se pyšní od konce ledna výstavou obsahující multimediální práce nejmladší generace českých umělkyň a umělců. Všichni vystavující aktuálně studují na pražské Akademii výtvarných umění. Zasoutěžte si s námi o vstupenky!

Soubor pro výstavu vznikl z větší části během roku 2023 na základě lakonického klauzurního zadání: Rodokmen. Přestože téma odkazuje spíše k rešerši v rodinném původu, ukázalo se, že studenti měli potřebu téma zpracovat jinak a naprosto osobně. Nejmladší umělecká generace (nejstarší z vystavených autorů je ročník 1995 a nejmladší 2002) nejen že se nebojí o těžkých osobních tématech mluvit, ale dokonce má potřebu se k nim vyjadřovat. Jedná se o témata, která jsou dodnes alespoň částečně tabuizovaná, přestože v posledních letech můžeme vidět, že právě mladá generace, chce o těžkých tématech, často vázaných na osobní identitu, veřejně hovořit.

Foto: Uhelný mlýn

Obecně si výstava klade za cíl oslovit diváky všech generací, a to jak prostřednictvím doprovodných programů pro předškolní a školní skupiny, tak specificky pro tuto výstavu vzniklých dílen pro libčický Klub seniorů. Téma rodinných vztahů se dotýká nás všech bez ohledu na to, kolik nám je let nebo jak moc jsme zvyklí vnímat současné umění. Opatrně vysloveným přáním je, aby výstava přispěla ke zboření mýtu o nesrozumitelnosti či bezobsažnosti současného umění, neboť pravý opak je pravdou.

Foto: Uhelný mlýn

Chcete-li získat dvě vstupenky na tuto specifickou výstavu, stačí odpovědět na soutěžní otázku. Soutěžíme o 3x dvě vstupenky.

Soutěžní otázka zní:

Na co poukazuje dílo Pavlíny Šváchové Chléb náš?

a) na genetickou příbuznost

b) na hojnost

c) na pospolitost

Nápovědu naleznete v našem článku.

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište SOUTĚŽ SDÍLENÁ BLÍZKOST). Výherce vyhlásíme v pátek 6. března. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Uhelný mlýn

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!