Filmové a seriálové tipy, týden #5: Pocta Nicholasovi Wintonovi, lolita Wednesday i špioni-manželé na Prime Videu

Filmové a seriálové tipy, týden #5: Pocta Nicholasovi Wintonovi, lolita Wednesday i špioni-manželé na Prime Videu 

V novém kinotýdnu si vychutnejte zakázanou romanci mezi učitelem a žákyní, seriálový návrat manželů Smithových i snímek o Nicholasovi Wintonovi s Anthonym Hopkinsem v hlavní roli. Co si nenecháte ujít?

Jeden život

Životopisný snímek oslavující hrdinu doby před druhou světovou válkou, který nestál o světla reflektorů. Sir Nicholas Winton zachránil bezpočet židovských dětí z okupovaného Československa. Jeho přísně střežené tajemství se svět dozvídá až později, v podzimu jeho života. Film Jeden život se ohlíží za Wintonovou minulostí a připomíná, že některé věci stojí za risk. Mladého makléře si zahrál Johnny Flynn, toho staršího oscarový vítěz Anthony Hopkins.

Premiantka

Režisérka Jade Halley Bartlett nabízí ve svém debutu další variaci na nepřípustný vztah mezi mentorem a jeho žákyní. Lolita roku 2024 se jmenuje Premiantka a přibližuje vztah mladé spisovatelky a jejího charismatického profesora. V hlavní ženské roli se představuje Jenna Ortega, která se dostala do podvědomí diváků především rolí Wednesday ve stejnojmenném seriálu na Netflixu. Pavučinou vášní a intrik ji provádí Martin Freeman (Hobit, Sherlock). Jen škoda, že zahraniční recenze jsou ponděkud vlažnější. 

Mr. & Mrs. Smith 

 

Remake romantické komedie s Bradem Pittem a Angelinou Jolie z roku 2005 nebo zcela nový úhel pohledu na špionážní dvojici? Pana a paní Smithovi tentokrát hrají Donald Glover a Maya Erskine a ze srovnání si tak trochu utahují i během mediální kampaně. Gros příběhu je ale podobné. Dva osamělí lidé jsou zaměstnáni jako agenti a v rámci své nové identity musí fungovat nejen jako kolegé, ale dokonce manželé. Jaké překážky spolu překonají? To se dozví diváci streamovací platformy Prime Video.

Larry, kroť se XII

 

Podvanácté a naposledy se vrací Larry David do své slavné role, ve které hraje...sám sebe. Trvalý chaos ve své fiktivní biografii nezvládá od roku 2000. Před velkým finále se vyhnul vlastní smrti, aby ještě 10 epizod mohl bavit diváky na HBO. Hollywoodského veterána samozřejmě doprovodí tradiční společnost v několik menších příbězích a bizarnostech.

Ceny filmové kritiky

Divadlo Archa hostí 3. února již 14. Ceny české filmové kritiky. Nejvíc nominací si z děl minulého roku připsal film Přišla v noci. Šanci na trofej ale má dalších sedmnáct filmů či pořadů včetně snímku Tonda, Slávka a kouzelné světlo nebo dramatu Úsvit. V kategorii Mimo kino mohou zas zvítězit seriály Dobré ráno, Brno!, Volha či minisérie #annaismissing. Galavečer moderuje Petr Marek a diváci ho uvidí na programu ČT art.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!