Filmové a seriálové tipy, týden #1: Příběh značky Ferrari, nejhorší fotbalisti i hororové koupání

Filmové a seriálové tipy, týden #1: Příběh značky Ferrari, nejhorší fotbalisti i hororové koupání 

Ať už jste uvězněni v Andách nebo vlastníte velký bazén, nenechte si ujít první vlaštovky seriálů a filmů v novém roce. Je to gól!

Ferrari

Co stálo u zrodu legendární značky a jednoho z nejslavnějších seriálových závodů na světě? Snímek Michaela Manna vezme diváka do roku 1957. Bývalý automobilový závodník Enzo Ferrari v té době řeší svůj vztah, tragické události v rodině a ani jeho firmě se moc nedaří. Musí proto riskovat a dostat se na limit svých možností, aby svou budoucnost zachránil. Možností je zrádný závod napříč Itálií. Hlavní role v životopisném filmu si zahráli Adam Driver a Shailene Woodley.

Jeden gól

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) vypráví příběh fotbalového týmu Americké Samoy. V roce 2001 mančaft podlehl soupeři vysoko 31:0 a fotbalist0 získali pověst nejhorších hráčů na světě. To se ale má změnit. Před kvalifikací na světový šampionát přebírá tým svérázný kouč s tváří Michaela Fassbendera, který má v plánu zvednout mentalitu a ze sportovců s nejnižším sebevědomím udělat vítěze. Humorný příběh nabídnou kina po celé ČR.

Noční koupání

Co je víc než velký dům s krásným bazénem, u kterého můžete relaxovat, hrát si s dětmi nebo rehabilitovat? Wallerovi jsou rodina, která užívá nového domova právě s luxusním velkým bazénem, kterého užívají dosyta. Nemovitost má ale děsivou minulost a hororový scénář nemine nikoho. Nebezpečí se skrývá pod klidnou hladinou a každé plávání či dovádění ve vodě může být poslední. Bryce McGuire natočil snímek dle svého kraťasu z roku 2014. Do hlavní role obsadil hvězdu filmu Víly z Inisherinu Kerry Condon.

Sněžné bratrstvo

 

V nejdelším horském pásmu na světě ztroskotal rugbyový tým mířící do Chile. Píše se rok 1972 a let 571 uruguayského vojenského letectva se stal životním epilogem pro 16 cestujících. Zbytek posádky je uvězněno v nehostinném srdci And s jedinou misí. Přežít a doufat v brzkou záchranu. Napínavý film ve španělsko-uruguayské koprodukci nabízí Netflix.

Foe

 

Život manželů Hen a Juniora se otřese v základech. Idylku na rodinné farmě naruší cizinec, který přichází s Danajským darem. Junior prý vyhrál a pojede na vesmírnou stanici. Farmář se ale nikam nepřihlásil a zatímco tajemný host získává osobní data z bezpečného domova spokojeného páru a vrhá vztah do nejistoty, Hen čeká osamělá budoucnost v přítomnosti robota. Na Prime Videu se představí sympatická dvojice Paul Mescal a Saoirse Ronan.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!