Bryan Adams, Bond in Motion a Tři mušketýři. Týdenní tipy od 11. do 17. prosince

Bryan Adams, Bond in Motion a Tři mušketýři. Týdenní tipy od 11. do 17. prosince 

Je tu další (adventní) týden a s ním také nová nadílka kulturních tipů. Do Prahy přijede Bryan Adams, do kin vstoupí nové pokračování Tří mušketýrů, na pražském Výstavišti zaparkuje James Bond, za královským adventem se vydejte na hrad Křivoklát a po celé republice se rozezní vánoční koncerty. Sledujte a inspirujte se!

Bryan Adams v Praze

Legendární rockový zpěvák a textař Bryan Adams znovu míří za svými fanoušky do České republiky! Tentokrát zahraje 16. prosince v O2 areně, kde naposledy zazářil v roce 2016. Tehdy svou takřka tříhodinovou show plnou komorních i živelných hitů posluchače naprosto uchvátil. Jeho energický zpěv a přítomnost na pódiu baví už více než 40 let, a tak jeho očekávané vystoupení je znovu příslibem úspěchu.

Tři mušketýři: Milady

V dobrodružném pokračování Tři mušketýři: Milady se znovu vracíme k osudům D'Artagnana, který je nyní nucen spojit své síly se zrádnou Milady de Winter, aby nalezl a vysvobodil svou milovanou Constance. Jenže situace je značně komplikovaná - Francie se zmítá v hlubokém rozvratu, je vyhlášena válka s Anglií, a také je tu dlouho skrývané tajemství, které se vynoří z minulosti a jehož síla může rozbít i ta nejpevnější spojenectví.

D'Artagnan, Athos, Porthos a Aramis se tak budou muset rozhodnout: jestli chtějí dokončit svou misi a zachránit Francii, budou muset obětovat ty, které milují… V hlavních rolích výpravné adaptace nejslavnějšího románu Alexandra Dumase se představí Eva Green, Vincent Cassel, Vicky Krieps, Louis Garrel, François Civil, Romain Duris, Pio Marmaï, Lyna Khoudri a další.

Bond in Motion

James Bond zaparkoval v Praze na Výstavišti svá vozidla! Je tu totiž Bond in Motion, výstava s originální sbírkou vozidel Jamese Bonda, používaných při natáčení slavných bondovek. Auta, vrtulníky, motorky, letadla a ponorky budou obklopeny rekvizitami, modely, fotografiemi kulis a vychytávkami agenta Q… to vše si můžete vychutnat osobně na Výstavišti od (00)7. prosince do konce roku 2023. Mezi vozidly uvidíte třeba i Goldfinger Aston Martin DB5, No Time to Die Superleggera DBS, Q Boat z The World Is Not Enough a Little Nellie z You Only Live Twice.

Foto: Bond in Motion Prague

Ledňáček

Co všechno se stane, když bývalá milenka přijede za svým bývalým milencem přímo z pohřbu vlastního manžela? A jak to vidí sluha bývalého milence? Má právo žárlit? Pokud se sejdou tři vynikající herci v jeden večer na jednom jevišti v excelentní komedii, nemůže se jednat o setkání jiné než nezapomenutelné. Těmi herci budou Eliška Balzerová, Miroslav Hanuš a Jaromír Dulava, kteří se potkají na prknech Studia DVA v premiérové inscenaci Ledňáček.

Foto: Studio DVA

Vánoce na Chodovské tvrzi

Nechte se vtáhnout do kouzelného světa Vánoc a lidových tradic. Vychutnejte si koledy, harmonii přátelského setkání i voňavé občerstvení v předvánočním čase na Chodovské tvrzi. Ve čtvrtek, pátek a neděli se můžete těšit na vánoční koncerty, podívat se na živý betlém, rozsvícení vánočního stromku i pohádku pro děti a adventní výtvarnou dílnu. Vánoce na Chodovské tvrzi ovšem budou trvat dál - v úterý 19. prosince se můžete těšit na hudební Jazzové Vánoce.

Advent na hradě Křivoklát

Nenechte si ujít jedinečnou atmosféru královského adventu na hradě Křivoklát! Tento víkend 16. a 17. prosince se můžete těšit na tradiční jarmark s ukázkou řemesel, provazochodkyni z Bordeaux, anděle na chůdách, pohádky pro děti, lidové tance a mnoho dalších aktivit. Dětští návštěvníci budou moci odeslat dopis Ježíškovi přímo z křivoklátské Ježíškovy pošty. Z Křivoklátu si mohou návštěvníci odnést pravé betlémské světlo, a to po celou neděli 17. prosince. A kdo chce zažít i jedinečnou cestu na hrad Křivoklát, nechť 16. prosince nasedne do speciálního Křivoklátského rychlíku.

Foto: Hrad Křivoklát

Hvězdné hudební Vánoce

Předvánoční čas je také časem vánočních koncertů. Vybíráme pro vás vánoční koncerty tuzemských hvězd: nenechte si ujít třeba tradiční Bílé Vánoce Lucie Bílé v Praze 13. prosince. V Třebíči zahraje 14. prosince Lenka Filipová a v Humpolci se 16. prosince odehraje vánoční koncert Janka Ledeckého. Užijte si chvíle blížícího se Štědrého dne ve sváteční a kouzelné atmosféře adventních koncertů.

Ilona Csáková a Michael Hejč

Ilona Csáková vystoupí společně s houslovým virtuózem Michaelem Hejčem v brněnském hudebním klubu První patro. 19. prosince od 19.00 hodin se v sále rozezní kromě poklidných melodií také hity jako Tornero, Proč mě nikdo nemá rád, Amsterdam a další. Do 15. prosince můžete soutěžit o dvě vstupenky zdarma

Úvodní foto: Studio DVA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!