Bryan Adams: Rokenrolový anděl s písní pod hvězdami

Bryan Adams: Rokenrolový anděl s písní pod hvězdami100%

Charismatický zpěvák sice O2 Arenu nevyprodal, rozproudil ale dav nadšených fanoušků, zasnoubil dvojici před pódiem a přivezl do Prahy to nejlepší ze své letité tvorby a ještě něco navíc.

Bezmála tříhodinovou show ohromil pražskou O2 Arenu rockový zpěvák a textař Bryan Adams. Kanadský rodák přijel do metropole propagovat svoji nejnovější desku Get Up v rámci světové tour, která s malými přestávkami běží už od ledna letošního roku. Nevyprodané, ale slušně zaplněné sportovní hale předvedl ryzí rokenrol, i sladkou akustickou nostalgii.

Adams se svým tradičním doprovodem (například s kytaristou Keithem Scottem už hraje přes 35 let) odstartoval koncert chytlavým singlem Do What Ya Gotta Do z nové desky. Povedený vizuál, který je také obalem alba Get Up, se vtipně měnil už před zpěvákovým nástupem, při prvních akordech poté plynule najel na oficiální videoklip. O videodoprovod svých písní se Adams během představení štědře dělil s diváky a v momentě, kdy neměl pro další píseň oficiální podklad, zvolil pestrou a líbivou vizualizaci.

Svižné tempo, které provázelo začátek koncertu, poté několikrát zaměnil za komorní atmosféru, ve které si vystačil pouze s kytarou, kuželem světla a svým nezaměnitelným chraplavým tenorem. Ve své "svatozáři" zazpíval první velký hit svého repertoáru, baladu Heaven. Skok nazpátek do rokenrolového tempa předznamenala další slavná píseň Summer Of '69 ze čtvrtého studiového alba Reckless. Na ni se chytalo i textově neznalé publikum. Adams si pokaždé vysloužil ovace i přes vlažnější spolupráci z řad diváků (z valné většiny právě díky neznalosti textů). I přesto si dokázal poradit alternativně.

Nejdříve ještě jednou zaútočil na nostalgii s robinhoodovskou (Everything I Do) I Do It for You. Následně znovu přepnul do divočejších rytmů. Pro dráždivou skladbu If Ya Wanna Be Bad Ya Gotta Be Good vybral z řad sedících diváků dobrovolnici na divoký tanec. Z rohu pódia pak na dálku sváděl vyvolenou perfektní hrou na kytaru. A nebyl sám. Vynikající sólovou kytaru obstaral po celý večer již zmíněný Keith Scott. Improvizace i zručné variace v Adamsových písních znamenali výrazný a pozitivní prvek celé show.

Adams k publiku nemluvil příliš často, jeho intermezza mezi písněmi však nikdy nepostrádala vtip nebo alespoň náznak štiplavého sarkasmu. Přijal milý dar z publika a nakonec vyplnil jednomu z přítomných párů již drobné koncertní klišé, když vyzval muže stojícího u pódia k žádosti o ruku. Nejen nastávajícím manželům zahrál další ze srdečních záležitostí Have You Ever Really Loved a Woman. Bryan Adams ale nezapomínal ani na svůj nejnovější počin. Ten se nese v duchu milovníka rokenrolu. Písně You Belong to Me a Go Down Rockin' z první poloviny jsou toho důkazem.

K nim poté přidal i Brand New Day a videoklip s charismatickou Helenou Bonham Carter. Závěr celé show okořenil cover Elvise Presleyho All Shook Up, který jen stvrdil, že publikum bylo svědky představení vskutku nevšedního. Anděl s duší rokenrolu si mnohokrát vystačil pouze se svým hlasem a v částech nabitých energií měl za sebou tým neskutečných muzikantů. Ještě jednou pak vstoupil do svého světelného kuželu, aby zazpíval baladu Straight From The Heart a píseň složenou pro Joea Cockera When the Night Comes.

Velké finále zaplnilo publikum tisícem světel, které vyprovázeli tóny mušketýrské All for Love. Jednou za všechny, za Bryana a za lásku k muzice.

Foto: ilustrační, www.pinterest.com

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Více o "bryan adams"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!