Jedinečný Glenn Miller Orchestra přiveze swing do vybraných českých měst

Jedinečný Glenn Miller Orchestra přiveze swing do vybraných českých měst 

Glenn Miller Orchestra, jeden z nejznámějších swingových orchestrů na světě, se po čtyřech letech vrací do Česka. Proslulé hudební těleso přinášející publiku nejlepší melodie ze zlaté swingové éry zde vystoupí od 13. do 17. ledna 2024 s novou show The Best of Tour 2024.

Pod vedením kapelníka a režiséra Wila Saldena a za doprovodu vokální skupiny The Moonlight Serenades zazní na každém z koncertů zhruba 30 melodií včetně evergreenů, jako In the Mood, String Of Pearls, Pennsylvania 6-5000, Moonlight Cocktail, Sentimental Journey nebo Rhapsody in Blue. Návštěvníky neminou ani swingové skladby, jako například Far Away Places, Yes, My Darling Daughter a I’ll Be Seeing You.

„Na návrat do České republiky se těšíme. Pamatujeme si na zdejší publikum jako na velmi nadšené, které – a to je velmi důležité – zná hudbu jak Glenna Millera, tak dalších slavných hudebníků a kapel ze swingové éry,“ uvedl kapelník Glenn Miller Orchestra Wil Salden.

Wil Salden s jeho hudebním týmem již odehrál přes 5000 koncertů, a to nejen v Evropě, ale i v části Asie a na Středním východě. Právě perfektní souhra všech interpretů spolu s autentickým zvukem a nadčasovými aranžemi dělají z koncertů Glenn Miller Orchestra pokaždé výjimečný zážitek.

Glenn Miller zazářil v letech 1939–1943 na swingovém nebi jako kometa. Celosvětová popularita tělesa, které Miller založil a vedl, byla srovnatelná s pozdější slávou kapel jako Beatles nebo Rolling Stones. Sám Miller byl v orchestru nejen zdatným trombonistou, ale i spolehlivým dodavatelem dodnes oblíbených hitů. 

V roce 2024, kdy orchestr v České republice vystoupí, uplyne 80 let od chvíle, kdy Glenn Miller coby pasažér v malém letounu při pokusu přeletět kanál La Manche beze stopy zmizel. Jeho trosky ani těla posádky se nikdy nenašly.

Swingová show se odehraje celkem v pěti městech: v Praze dokonce dvakrát, v Brně, Hradci Králové, Liberci a Ústí nad Labem. Po šesti koncertech v České republice bude Glenn Miller Orchestra pokračovat v turné na jihu Německa, poté se přesune do Rakouska.

Vstupenky k dostání v síti Ticketstream.

Foto: Media Training

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!