Jak si uspořádat víkend v Praze, pokud jedete na koncert nebo do divadla?

Jak si uspořádat víkend v Praze, pokud jedete na koncert nebo do divadla? 

Praha je známá svými historickými a kulturními akcemi, přičemž největší z nich stále zůstává hradní komplex, aquapark nebo zoologická zahrada. V Praze je toho však mnohem více! Můžete tady strávit celý měsíc, ale i tak budete mít stále co objevovat. Nyní zbývá vyřešit otázku – Jak si uspořádat výlet v Praze přes víkend i s koncertem? Je to jednodušší, než byste si mysleli!

Váš program se bude odvíjet podle toho, v kolik máte koncert a rovněž v jaký den! A v případě, že se vám nechce zrovna moc utrácet, můžete využít vstupy zdarma nebo různé akce. Na internetu najdete spoustu míst, kam se lze podívat a mnohdy nabízí snížené vstupy (nebo zcela zdarma) či doprovodné programy.

Foto: Lachlan Gowen

Romantický pohled na Prahu

Jedete se svou drahou polovičkou za odpočinkem do Prahy a chtěli byste jej trošku zpestřit něčím krásným a romantickým? Prvním krokem je vybrat správný hotel. Ubytování v Praze je sice dražší, ale nabízí vám romantiku se vším všudy… Důležité je vybrat klidnou destinaci, zajistit, aby byl v hotelu wellness a něco navíc, třeba golf a romantický výhled k tomu!

A co by to bylo za romantiku bez jídla a pikniku, že? Praha je plná nádherných parků a zahrad, kam můžete jít a pokud sebou nabalíte i šampaňské a skleničky, nic vám nebude chybět. Pokud jste trochu akčnější dvojka, nezapomeňte na adrenalinový zážitek ve větrném tunelu v Letňanech.

Kam se vrhnout na levné prozkoumávání Prahy?

Navštívili byste pražské památky, muzea a galerie, ale už máte dost toho, abyste někde utráceli? Pak se vydejte na těchto pár míst, kde po vás vstupné chtít opravdu nebudou. Ovšem pozor, musíte si hlídat aktuální podmínky, protože některá místa jsou k dispozici zdarma po celý rok, a i jiná jen určitý den v měsíci!

1. Památky

Mezi památky si rozhodně zařaďte katedrálu sv. Víta, kde se zdarma podíváte do přední části novogotické části katedrály. Dalším klasickým místem je Zlatá ulička na Pražském hradě nebo Pražské Jezulátko (kde je vám k dispozici volný vstup jak do kostela, tak do muzea během otevírací doby). Pokud se chcete podívat na místo, odkud vládne senát, pak zamiřte na Valdštejnský palác, kde se ovšem musíte dobře trefit, abyste měli vstup zadarmo.

2. Galerie

Nejvíce lidí míří do Národní galerie, kde se po většinu roku platí klasické vstupné, ale k výročí založení vždy nabízí všem zájemcům vstup zdarma! Pokud se chystáte do Prahy teď někdy, využijte čas a přijeďte do galerie v Main Point Karlín, kde na vás čekají zajímavé obrazy. Další galerie, které můžete nasvítit jsou:

·        Trčkovská galerie

·        Nikon Photo Gallery

·        Galerie Jiří Švestka

·        Nová galerie

·        Staroměstská radnice

3. Pod širým nebem

Pokud vás lákají spíše volná prostranství než uzavřené budovy a velká spousta lidí v nich, pak se vrhněte přímo na venkovní expozice jako jsou Botanická zahrada v Tróji nebo Zahrady Černínského paláce. Další zajímavé výlety můžete podniknout do Botanické zahrady Univerzity Karlovy!

Foto: https://unsplash.com/photos/PaJWDH1fnww

4. Muzea

Muzea, obecně historie, dnes moc nikoho nelákají. Bereme to jako něco, co se stalo kdysi dávno a vůbec nezohledňujeme fakt, že naše minulost a přítomnost se protínají a formují tak naši budoucnost. Navíc, kdybychom se více zajímali o to, jak žili naši předci a jak dokázali léčit, koexistovat s krajinou a mít vše co potřebují, žilo by se nám lépe…

·        Muzeum Pražského Jezulátka

·        Plynárenské muzeum a další

Vzhůru a výš a výš?

Ano, ČR je krásná země, ale poněkud hornatá a plná kopců – přírodních či uměle vytvořených či postavených! Ale na naši zem je pohled z výšky opravdu fantastický. Každý touží vyšplhat někam, odkud by se rozhlédl a viděl svět plný života a barev a možná vám tento sen splní Petřínská rozhledna. Je jen málo rozhleden, odkud uvidíte tu zem mlékem a strdím oplývající! Místo polí a lesů se budují skladiště a voltaiky a tráva a stromy mizí a my se pak divíme, proč je takové horko?

Ušetřit můžete i za ubytování

V Praze je draze, to je známá věc. Pokud máte rádi trochu dobrodružství a nevadí vám trocha nepohodlí, vyspěte se v kempu. Sebou si vezměte cestovní polštářky, něco na převlečení a hygienu. Nejspíš si zde budete i moci uvařit, nebo si zajdete do nedaleké restaurace…

Foto: Unsplash.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!