Jak najít nejlepší last minute do Turecka? Tipy a triky

Jak najít nejlepší last minute do Turecka? Tipy a triky 

Ulovit nejvýhodnější zájezd na poslední chvíli není jen o trpělivosti. Jak jít štěstí naproti, zjednodušit si hledání a nenechat si nejlepší nabídku vyfouknout přímo před nosem?

Princip last minute nabídek

Jak vlastně vznikne nabídka s označením „last minute“? Jedná se o tzv. poslední moment, kdy je šance naplnit dosud neprodané místo v daném zájezdu. Cestovní kanceláře kupují kapacity v hotelech a dopravních prostředcích dopředu, až pak je nabízejí klientům. Pokud jim ještě před cestou nějaká místa zbývají, nabídnou je se slevou (někdy opravdu výraznou), aby je udaly.

To zní slibně, viďte? Hledání dovolené na poslední chvíli ale není tak snadné. Zadat do vyhledávání „Turecko last minute“ totiž úplně nestačí. Tedy pokud chcete cestu k výhodnému zájezdu mít co nejjednodušší. Jakými triky si hledání usnadníte?

Pamatujte na sezóny

Last minute je hlavně o správném načasování. Je potřeba vědět, kdy začíná a končí dovolenková sezóna dané destinace, abyste na zlevněné nabídky číhali ve správný čas. Do Turecka se začíná létat už v květnu a poslední zájezdy jsou v říjnu. Na začátku a ke konci bývají ceny nižší (ještě před last minute slevou). Vrchol sezóny je o letních prázdninách, a to jsou základní ceny zájezdů nejvyšší kvůli vysoké poptávce.

V hlavní sezóně je třeba čekat opravdu do poslední chvíle (pár dní před odletem), abyste se vychytali co nejvyšší slevu. Odlet následující den je logicky nejlevnější. Okraje sezóny už tak hektické nebývají a pěkný last minute můžete sehnat i dva týdny předem. Vše se odvíjí od toho, kdy většina lidí plánuje dovolenou. Čím je větší poptávka, tím se snižuje šance na nenaplněné kapacity nabízené se slevou.

Co vám hledání výrazně zjednoduší?

Last minute nabídky vypisují všechny větší cestovní kanceláře a vyplatí se je kontrolovat pravidelně. Ceny se mění i několikrát za den. Ovšem otevírat webové stránky každé z nich zvlášť je zdlouhavé. Naštěstí si to můžete výrazně zjednodušit sledováním vyhledávače dovolených Skrz.cz, který srovnává nabídky cestovek na jednom místě. Tu nejvýhodnější tak najdete bleskově. Navíc díky bohatým možnostem filtrace vám sedne přesně na míru.

A až skvělou nabídku najdete…

Tak dlouho neváhejte a začněte s vytvářením rezervace. Akčních míst je v daném zájezdu velmi malé množství, někdy se objeví pouze jeden pokoj. O něj se pravděpodobně bude zajímat více lidí, kteří také čekají s výběrem dovolené na poslední chvíli. Jak už samotný název last minute naznačuje, při zařizování hrají roli opravdu i minuty. Zkrátka platí: Kdo zaváhá, nejede. Tak buďte těmi prvními.

Foto: Leonid Sorokin / Shutterstock.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!