SOUTĚŽ: Výstava Necenzurováno ukazuje polské nezávislé umění 80. let

SOUTĚŽ: Výstava Necenzurováno ukazuje polské nezávislé umění 80. let 

Galerie GASK přibližuje v rámci výstavy Necenzurováno fenomén nezávislého polského umění 80. let. Výstava, která se dotýká tématu touhy po svobodě, překračuje hranice času a prostoru. Přesvědčit se o tom můžete až do 17. září. A o vstupenky na výstavu si nyní můžete s námi zasoutěžit!

V prostorách Galerie Středočeského kraje se představuje okolo 130 děl 60 umělců, kteří v 80. letech na protest proti vyhlášení výjimečného stavu bojkotovali kulturní politiku komunistických orgánů Polské lidové republiky.

Obrazy, sochy, instalace, plakáty, fotografie i filmy - zkrátka nezávislé angažované umění různých forem se sešlo ve výstavním projektu s názvem Necenzurováno. Stěžejním tématem a motivací tvorby umělců bylo vyjádření touhy po svobodě, která se ukazuje být aktuálním tématem lidské zkušenosti i v současné době.

Soutěžte o vstupenky na výstavu!

Umělci hledali všemožné cesty, jak se vyhnout všudypřítomné cenzuře. Jedním z těchto způsobů bylo, že vystavující umělci vytvářeli malé obrazy nebo zmenšené verze svých rozměrnějších děl, a ty se následně přenášely z bytu do bytu, kde probíhaly přehlídky umění.

Jak se jmenovala jedna z těchto forem neoficiální výstavy?

  • A) Podpultové výstavy
  • B) Kufrové výstavy
  • C) Krabičkové výstavy

Hrajeme o 2 x 2 vstupenky pro dospělé! Nápovědu najdete třeba v tomto článku.

Správnou odpověď na soutěžní otázku nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište Necenzurováno). Vylosovaného výherce vyhlásíme 15. srpna 2023.

Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci. Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Galerie GASK nabízí i další akce

Místo konání: Galerie GASK

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!