Depeche Mode, Dyzajn market a Pernštejnlove. Týdenní tipy od 24. do 30. července

Depeche Mode, Dyzajn market a Pernštejnlove. Týdenní tipy od 24. do 30. července 

Prázdniny se nezadržitelně chýlí ke své druhé polovině. Festivalová sezóna je ale pořád v plném proudu! Těšit se můžete na festivaly Hrady CZ, Pernštejnlove, Benátská! i Čeřínek. Kromě toho v Praze zahrají Depeche Mode, Dyzajn market ozvláštní náměstí Václava Havla a v kinech se otevřou dveře Strašidelného domu. Sledujte naše kulturní tipy!

Depeche Mode v Praze

Legendární britská kapela Depeche Mode přijíždí do pražské metropole v rámci turné k albu Memento Mori, které vyšlo na jaře roku 2023. Depeche Mode doposud prodali více než 100 milionů desek a hráli pro více než 35 milionů fanoušků po celém světě. Nyní se tito hudební velikáni představí svým fanouškům v Česku 30. července na letišti v Letňanech.

Hrady CZ na Švihově

Letní hudebně-kulturní festival Hrady CZ tento víkend zamíří na hrad Švihov. Návštěvníci se mohou těšit na kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěváka Tomáše Kluse a mnoho dalších skupin a interpretů. Organizátoři letos slibují nejsilnější ročník v historii festivalu.

Po Švihově se festival bude přesouvat za dalšími památkami po České republice: zastaví se také na Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a na Bezdězu.

Dyzajn market Prázdniny

Výběrový trh autorské tvorby s lokálními dyzajnéry, tvůrci a kulinářskými mágy - ti všichni se o víkendu 29. a 30. července sejdou na náměstí Václava Havla. Je tu prázdninové vydání Dyzajn marketu a tak milovníci originálních šperků, oblečení, doplňků, dekorací, knih, dobré kávy a výborného jídla rozhodně nemohou sedět doma. Vstup pro oba dny je zdarma.

Zdroj: Facebook Dyzajn market

Pernštejnlove

I letos bude Zámek Pardubice hostit Pernštejnlove, divadelní festival o lásce a vztazích. Na festivalu pod širým nebem diváky opět čeká to nejlepší z amatérského i profesionálního divadla.

Od úterý 25. do soboty 29. července se divákům představí Kateřina Macháčková v monodramatu Show Dr. Ruth, oblíbené Divadlo Tramtarie nebo Robin Ferro v autistickém leporelu Plavat v jezeře. Nebude chybět ani špičková akrobacie, legendární Divadlo Drak nebo skvělé amatérské soubory.

Strašidelný dům

 

Osamělá žena a svobodná matka si najme turistického průvodce, kněze, historika a médium. Proč, ptáte se? To je jednoduché: potřebuje pomoci vyčistit svůj nový dům od duchů. Bude tato neobvyklá skupinka samozvaných lovců duchů na vyhnání strašidel stačit?

Film Strašidelný dům je komedie inspirovaná klasickou atrakcí v zábavních parcích společnosti Disney. V hlavních rolích se představí Owen Wilson, Danny DeVito, Lakeith Stanfield, Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Jamie Lee Curtis, Jared Leto, Winona Ryder a další.

Benátská! s Impulsem

Ve vrcholící festivalové sezóně nechybí ani tradiční událost zasazená do libereckého areálu Vesec, kde se od čtvrtka 27. do soboty 29. července vystřídají zvučná jména domácí scény. Zazpívají a zahrají třeba Chris Norman, Jaromír Nohavica, Rybičky 48, Mirai, Richard Müller, No Name, Harlej, Trautenberk, Krucipüsk, Yzomandias, Horkýže slíže, David Koller a mnoho dalších.

ČeřínekFest

Mnohožánrový festival Čeřínek je akce pro celou rodinu, kterou již patnáct let pořádá Jurda ze skupiny Divokej Bill na rozlehlé louce uprostřed lesů na vrchu Čeřínek nedaleko Jihlavy. Těšit se můžete na vystoupení Tomáše Kluse, Wohnoutů, Visacího zámku, kapely Poletíme? a dalších. Mimo hudebního programu budou připravena divadelní představení, řemeslné dílny a jiná herní a dovednostní zákoutí. Festival se koná v pátek 28. července.

Foto: Martin Šolťák Šoltys

Úvodní foto: Hrady CZ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!