Jak vybrat tónovací krém podle typu pleti?

Jak vybrat tónovací krém podle typu pleti? 

Tónovací krém je právě ten nenahraditelný kosmetický přípravek, díky kterému můžete vytvořit dokonalý základ pro líčeni. Je navržen tak, aby maskoval viditelné kožní defekty, sjednotil tón pleti a chránil před ultrafialovými paprsky. Některé produkty dokonce zklidňují podráždění. Nestačí však jen vědět, jakou funkci plní make-up. Hlavní věcí je vybrat si ho správně, aby plně uspokojil vaše potřeby. V našem článku se dozvíte několik tipů, jak vybrat vhodný tónovací krém.

Dekorativní kosmetiku od předních značek jako jsou Clarins, Dior, MAC atd. najdete v internetovém obchodě MAKEUP.

Co byste v první řadě měli vědět při výběru make-upu?

1) Odborníci radí na make-upu nešetřit. Dejte přednost dražším a populárním přípravkům, protože právě to je hlavním ukazatelem kvality.

2) Měly byste vzít v úvahu své kožní problémy. Pečlivě si prostudujte vlastnosti a složení, protože některé produkty dokážou doslova rozjasnit pleť, jiné skryjí jen drobné nedokonalosti.

3) Tónovací krém by se měl vybírat podle sezóny. Barva pleti se mění s ročním obdobím, proto se nedoporučuje používat jeden přípravek po celých 12 měsíců, pokud je vaším cílem vypadat vždy perfektně.

4) Upřednostňujte make-upy s UV fitry, zvlášť v horkém období. Právě v létě UV index dosahuje nejvyšších hodnot.

5) Na léto raději vyberte lehké tónovací fluidy, které neucpávají póry a umožňují pokožce dýchat. V zimě můžete dát přednost přípravkům s hustší texturou, které obsahují pečující složky. Díky tomu budou nejen maskovat kožní defekty, ale také pečovat o pleť během dne.

Hlavním kritériem, kterým by se dámy při výběru make-upu měly řídit, je typ pleti. Protože právě na tom závisí funkčnost vybraného přípravku. Připravili jsme pro vás ty nejlepší tipy, které vám pomohou vybrat perfektní make-up pro váš typ pleti.

Pro suchou pokožku. Majitelé tohoto typu musí věnovat pozornost tekutým tónovacím produktům nebo krémům s vysokým obsahem zvlhčujících složek (extrakt z aloe nebo kyselina hyaluronová). Taková kosmetika pomáhá obnovit hydrobalanci díky intenzivní hydrataci. Navíc vyživuje, dodává jí zdravou záři, upravený vzhled a také dokonale skrývá nedokonalosti.

Pro normální pleť. Výběr make-upu pro tento typ pleti je zpravidla nejsnadnější. Zde se vyplatí zaměřit se výhradně na osobní preference a potřeby. Pokud na pokožce nejsou prakticky žádné defekty a vaším cílem je pouze sjednotit tón, pak dejte přednost lehkým sjednocujícím krémům. Pro normální pleť jsou vhodné středně hutné krémy s maximálním množstvím rostlinných složek a UV filtry.

Pro mastnou pleť. Nejlepší volbou v tom případě jsou matující make-upy. Takové tónovací krémy mají středně hustou texturu, která skryje nedokonalosti, ale zároveň umožňuje pokožce dýchat. Takový make-up obsahuje velké množství matujících složek, které eliminují nadměrný mastný lesk a také regulují sekreci kožního mazu a udržují pokožku svěží po celý den. Make-up pro mastnou pleť by také měl obsahovat zinek, síru, vitamíny A a B, rostlinné extrakty. Pozor si dejte hlavně na krémy s tekutou konzistencí nebo krémové pudry.

Pro smíšenou (kombinovanou) pleť. Majitele tohoto typu pokožky by měli upřednostnit tekuté make-upy tedy fluidy nebo produkty s krémově-pudrovou texturou. Měly by obsahovat rozjasňující částice a vitamínové komplexy pro intenzivní výživu pokožky a aktivaci ochranných mechanismů buněk.

Tónovací krém pro smíšený typ pleti by měl současně hydratovat suché oblasti pod očima, na lícních kostech a odstranit mastný lesk na nose, čele a bradě. Produkt by měl mít komplexní vzorec, jehož matující složky se aktivují v mastných oblastech a absorbují přebytečný kožní maz. Matující komponenty odstraňují lesk a antiseptické složky zabraňují případnému zánětu. Pro trvanlivost make-upu pod tónovací přípravky se doporučuje aplikovat podkladovou bázi.

Pro citlivou a problematickou pleť. Citlivá pleť potřebuje speciální péči, proto složení nejlepších tónovacích krémů by mělo nutně obsahovat minerály a ochranné složky ve velkém množství. Dejte přednost vysoce kvalitním hypoalergenním vzorkům. 

Foto: Pexels.com

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!