Metronome Prague, Blacksphere a Takové to léto. Týdenní tipy od 19. do 25. června

Metronome Prague, Blacksphere a Takové to léto. Týdenní tipy od 19. do 25. června 

Předposlední červnový týden přinesl nejen vlnu pestré hudby, letního kina, interaktivních a naučných akcí, ale také možnost vrátit se do středověku či slavit prostřednictvím sportu.

Low Cost Paradise

Ozbrojený krásou a dožadující se spravedlnosti nám představení Low Cost Paradise ukáže poetičnost v každodenní realitě. Francouzský Cirque Pardi! nabízí ve svém představení moderní cirkus oslavující zmatek. Nebude chybět klasická kruhová manéž, orchestr či klaun. Těšit se můžete také na orchestr s rytmickými bubny, zpěv a tanec. První vystopuení v rámci ARENY festivalu se odehraje 19. června!

Den mezinárodního vzdělávání

Zjistěte, jaké maté možnosti mezinárodního vzdělávání, studijních pobytů, odborných nebo praktických stáží. Třetí ročník akce Příští stanice svět s podtitulem Den mezinárodního vzdělávání se bude konat 22. června v prostorách Domu zahraniční spolupráce v centru Prahy od 10.00. Čekají na vás přednášky, workshopy, besedy a diskuze s účastníky zahraničních vzdělávacích výjezdů a realizátorů mezinárodních projektů. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program zakončený koncertem Marley Wildthing.

archiv Příští stanice svět

Takové to léto

Tři hypersexuální ženy tráví 26 dní v klidném domě u jezera. Jsou to: Léonie (vážná), Eugénie (impulzivní) a Gaëlle alias Geisha (flirtující). Všechny tři jsou zde dobrovolně. Dohlíží na ně sociální pracovník a nepříliš důvěrná terapeutka. Motto domu zní „hypersexualita není nemoc“. Cílem tohoto experimentu není léčit, ale spíše umožnit upřímné zkoumání různých zkušeností, forem a extrémů touhy. Vše se odehrává v polonahé i plně oblečené poloze, slovně i fyzicky, v představách i v realitě. Premiéra se uskuteční 22. června.

Metronome Prague

Letošní Metronome Prague má nakročeno k historicky nejúspěšnějšímu ročníku. Od 21. do 24. června obsadí areál Výstaviště Praha sedm scén, na kterých se vystřídá více než 300 účinkujících – včetně známých jmen zahraniční i domácí hudební scény. Vystoupí například Jamiroquai, ZAZ, Moderat, Aurora, Tove Lo, David Koller, Jana Kirschner, Zrní, Midi Lidi, Supercrooo, PSH a další.

Metronome Prague bude nejen o skvělé hudbě. Šestý ročník obohacuje atraktivní doprovodný program Metronome Fair, jehož letošním tématem je ODVAHA. Velkou novinkou budou podcasty natáčené živě s publikem. Dále na vás budou čekat různé workshopy, diskuze, hry, bohatý gastro svět a podobně. Více se dočtete v našem článku.

Blacksphere festival

Ve dnech 22. až 25. června se ve městě Javorník, v srdci hor nedaleko hranic s Polskem, uskuteční Mezinárodní audiovizuální a multimediální festival Blacksphere. Javorník hostuje již třetí ročník audiovizuálního a multimediálního festivalu Blacksphere, který do svého dramaturgického plánu vybírá jedinečná audiovizuální díla z filmu, divadelních představení, her, hudby a výtvarného umění.  Letošní téma zní Vzpomínky – mezi pamětí a historií. Primárním cílem, který si projekt klade, je vtáhnout návštěvníky prostřednictvím interaktivní technologie do děje v regionu. 

Lážo Plážo Fest

Fesťák u jezera? To je Lážo Plážo Fest! Do Otrokovic připlavou 23. a 24. června Rybičky 48, Škwor, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Trautenberk, Tata Bojs, ale také Royal Republic ze Švédska a řada dalších kapel. K tomu pořádná porce pestré gastronomie, skvělé drinky a také parádní koupačka.

Praha žije hudbou

V pátek 23. června a v sobotu 24. června vystoupí na třech desítkách míst hlavního města na 150 hudebníků z Čech i ze zahraničí v rámci projektu Praha žije hudbou. Městem budou znít nejrůznější žánry od popu přes rock, rap, jazz, folk, R&B až po world music v podání známých muzikantů i začínajících buskerů, kteří vystoupí přímo ulicích, na náměstích, v parcích a na dalších veřejných místech.

Mezi účinkujícími festivalu Praha žije hudbou budou například slovenská alternativní písničkářka Katarzia, hudebník a stand-up komik Vojtaano, jazzová legenda Laco Déczi, „femipunkerka“ Mucha, rapper a básník Lipo, zpěvačka a herečka Bára Hrzánová s kapelou Bachtale Apsa, kanadsko-irské alt-folkového duo Bookie Baker či písničkář Jakub König. Cílem festivalu je upozornit na význam kvalitního živého umění ve veřejném prostoru.

Letní kino: Yesterday

Kasárně Karlín se po setmění v sobotu 24. června bude promítat další film pod širým nebem. Vel­mi neúspěšný pís­ničkář Jack v podání Himeshe Patela chce pověsit kytaru na hře­bík, pro­tože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarád­ka Ellie s obsazením Lily James. Pak ho ale v důsled­ku chvilkového záhad­ného globál­ního zat­mění porazí auto­bus.

To zcela změní nejen jeho život a způ­sobí i jed­nu hudeb­ní katas­tro­fu. Když se Jack vylíže ze zranění a na pár­ty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru ​„Yes­ter­day“ od Bea­t­les, nes­tačí se div­it reakcím svých přá­tel, kteří se chova­jí, jako by jed­nu z nejznámějších pís­niček všech dob slyšeli poprvé v živ­otě. Mohl by to být nepove­dený fór, kdy­by se ste­jně nechova­lo vyh­ledávání na inter­ne­tu. Bea­t­les jako by nikdy neex­is­to­vali a Jack vycítí příleži­tost.

Oslava 100 let fotbalu v Hlučíně 

Rok 2023 je pro hlučínské fotbalisty a jeho fanoušky důležitým milníkem. Zdejší fotbalový klub tímto rokem slaví výročí – a ne jen tak ledajaké – rovných 100 let od založení. Oslavy jsou naplánovány na sobotu 24. června. Celodenním programem bude příznivce hlučínské kopané doprovázet DJ a moderátor DJ LOWA. Těšit se můžete také na exhibiční utkání hlučínských legend proti týmu osobností pod vedením Wernera Ličky. Vyvrcholením hudebního programu budou koncerty zpěvačky Lucie Bílé a hudebníka Majka Spirita.

Královské stříbření Kutné Hory

Od 24. do 26. června můžete zažít slávu lucemburské Kutné Hory. Čeká vás středověký víkend v královském horním městě, nezapomenutelná atmosféra a jedinečné zážitky. Vraťte se tak do slavného období Kutné Hory a bavte se mezi měšťany, mincíři, havíři i šlechtici, staňte se součástí dvoudenního divadelního představení. Nemine vás ani nedělní stříbrná mše v chrámu sv. Barbory, sokolnictví, středověká řemesla a kuchyně, dobové tržiště, žongléři, kolotoč či zábavná hra pro děti.

archiv Královské stříbření Kutné Hory

Foto: archiv Praha žije hudbou

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!