Jeden svět se přesouvá do Olomouce. V rámci programu se chystají výstavy, debaty či hudební vystoupení

Jeden svět se přesouvá do Olomouce. V rámci programu se chystají výstavy, debaty či hudební vystoupení 

Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech na Hané zpestří bohatý doprovodný program. Diváky čekají workshopy, kurzy nebo série koncertů.

V Olomouci startuje regionální část festivalu Jeden svět. Návštěvníci se mohou kromě vybraných snímků těšit i na bohatý doprovodný program. Až do soboty postupně zahrají kapely Hele!, The Middle of the Sandwich nebo také Lesní zvěř, ve které se představí tváře známé z formací Tata Bojs či Kašpárek v Rohlíku. 

Odborníci povedou zajímavé diskuze. Povídat si bude politolog Tomáš Lebeda a návštěvníci si zkusí i znakový jazyk. V Divadle na cucky se chystá Dílna mladého novináře, kterou povede novinářka z Českého rohlasu Michaela Vetešková. Na své si přijdou i milovníci výstav. V obchodním centru Šantovka na ně čeká expozice schovaná pod názvem Proč jsme to nenahlásili. Tematicky se zaměřuje na obětí sexuálního násilí.

Tradiční debaty se tentokrát pořádají po každém promítání. Jednolivým snímkům bude věnována minimálně jedna diskuze. Těšit se můžeme například na pofilmovou debatu k filmu Dívčí gang, který poodhaluje zákulisí mladých influencerů. Mezi dalšími hosty nechybí youtuber Lukefry nebo novinářka ze slovenského Denníku N Monika Tódová. Pozvání ke snímku Nejdelší odloučení přijal také mladý kandidát na astronauta Jakub Zemek.

Kompletní doprovodný program Jednoho světa najdete zde. Pokud si chcete připomenout filmovou přehlídku, podívejte se na náš přehled. Po konci festivalu čekají na příznivce dokumentárného filmu ozvěny online. Vybrané snímky totiž budou dostupné na platformě Jeden svět online.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!