Inscenace Dešťová hůl s autorským čtením Jiřího Hájíčka

Inscenace Dešťová hůl s autorským čtením Jiřího Hájíčka 

V pátek 24. února uvede Divadlo Kámen hru Dešťová hůl, která zahrnuje sedm krátkých intermezz. Při tomto představení bude intermezza číst autor románové předlohy, Jiří Hájíček.

"Bohuno, prosimtě, co myslíš: jako kdo je dneska indián? Ten, kterej na ničem nelpí? Ten, kterej jezdí na motórce? Ten, kterej má s Terezou docela hezkej život? Ten, kterej se žádný ráno neprobudí jako někdo jinej?“

Hlavní hrdina románu Zbyněk, profesí správce pozemků, se po mnoha letech setkává se svou dávnou láskou Bohunou, aby jí pomohl se zdánlivě jednoduchým majetkoprávním problémem. Vrací se na venkov, do míst svého dětství a dospívání, a postupně se zaplete do nejasných okolností sporu o pozemek, ale také do své osobní a manželské krize s Terezou. Hra se nechává inspirovat motivy románu, snaží se žít jeho atmosféru a zároveň přidává další motivy.

S ohledem na témata si inscenace klade otázky – Kdo je dneska indián? Kde/co/kdo je dneska domov? Scénář hry má pod taktovkou Petr Odo Macháček a v hereckém obsazení se objeví Lucie Zachovalová, Lenka Chadimová a Martin Poláček.

Pro páteční reprízu bude ojedinělé to, že vznik inscenace byl podpořen mezinárodním grantem a nadcházející večer bude hra uvedena česky s anglickými titulky. Při představení bude k dispozici dvojjazyčná brožura shrnující dosavadních dvaadvacet uvedení hry Dešťová hůl a tedy krátce přibližující všechny intermezzizty, kteří se do této hry od premiéry zapojili.

Foto: archiv Divadlo Kámen

 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!