Kam se vydat na Valentýna? Na večeři, na film, do přírody, nebo za zábavou

Kam se vydat na Valentýna? Na večeři, na film, do přírody, nebo za zábavou 

Oslavte první letošní svátek zamilovaných podle vašich představ a načerpejte inspiraci v našem valentýnském výběru.

Love you more

Láska prochází žaludkem – pro někoho klišé, pro někoho ověřený způsob jak si užít svátek zamilovaných. The Monkey Bar předestře zájemcům romantickou atmosféru jedinečnou kombinací chutí na šesti talířích, exkluzivním vinným párováním, doplněným o koktejl lásky, a živou hudbou. Těšit se můžete na netradiční předkrmy, na hlavní chod v podobě kuřete vařeného na tymiánu podávaného s pečeným mrkvovým pyré a sladkou miso glazurou nebo na grilované file z halibuta ve smetanové omáčce z mušlí a restovanou zeleninou na pánvi.

Foto: The Monkey Bar

Sladkou tečku nabídnou dezerty jako White Chocolate Clover Club Dort z hořké čokolády a malin a pastinákový dort s lískovými oříšky a slaným karamelem. Menu o šesti degustačních pokrmech vyjde na 1000 Kč za osobu, párování koktejlů a vína 500 Kč na osobu. Svá místa je nutné zarezervovat na hello@monkeybarprague.com!

Partička

Humorem překypující Partička oslavuje desetileté působení společně s jejich fanoušky. Improvizační show tak jak ji všichni známe dorazí 14. února do Prostějova. Michal Suchánek, Richard Genzer, Michal Novotný, Jakub Kohák, hudebník Marián Čurko a moderátor Luděk Staněk vás společně s jejich hosty zaručeně rozesmějí. Vstupenky k dostání na Ticketstream.

Vedlejší účinky

Říká se – láska až za hrob – kde ale ve skutečnosti končí? Co všechno jste ochotni pro partnera riskovat a obětovat? Brilantní konverzační přestřelka renomovaného komediografa Stefana Vögela o partnerských vztazích, a nejen o nich! V Praze ji na jeviště přivítá Divadlo Palace s herci jako Klára Cibulková, Michal Dlouhý, David Novotný, Kateřina Březinová v alternaci s Veronikou Svojtkovou.

Apoteóza tance

Někteří z nás možná ocení instrumentální orchestrRudolfinu. Joseph Haydn rozvinul své kompoziční umě­ní k uchvacujícímu perfekcionismu a přitom si i v pozdním věku uchoval radost z experimento­vání a hledání neobvyklých řešení. Symfonie č. 98 je jeho vrcholným dílem.

Romantické vyhlídky

Nehce se vám do společnosti? Příroda je taky volba. Známá Vyhlídka Máj se nachází na vysoké skále a je celoročně volně přístupná po žluté turistické stezce z obce Teletín, trasa je 1,2 km. Pokud se vám nechce z Prahy, nabízí se obdobné výhledy v Divoké Šárce, na Letné, na Pražském hradě a Vyšehradě. Za panoramatické výhledy mimo doporučujeme Ještěd nebo Stezku v oblacích na Dolní Moravě.

Elena Sonenshine & Jocose Jazz

Na Valentýna vás potěší také jazzová zpěvačka Elena Sonenshine, která se  vrací do Jazz Docku. Její neomylný smysl pro rytmus, sametový hlas a perfektní frázování upozorní všechny příznivce vokálního moderního jazzu. Repertoár kapely se skládá většinou z originálních aranží známých standardů a také z některých vlastních kompozic.

Odpočinek ve wellness

Římské lázně hotelu Carlo IV v centru Prahy nabízejí zaručený relax. V historickém sklepení novorenesančního paláce objevíte přístav relaxace. Můžete si vychutnat příjemné masáže, dvacetimetrový vyhřívaný bazén s masážními tryskami, nebo využít speciální péči o obličej. Stres můžete vypusit v páře či sauně. Pokud to máte do Prahy daleko, můžete si udělat výlet například do olomouckého Theatre hotelanebo do wellness komplexu Infinit Maximus Brno.

Foto: Carlo IV Wellness & Spa

Svítící minigolf

Za zábavou se můžete vydat do svítícího prostoru v centru Prahy s osmnácti jamkami minigolfu, ping pongem, kulečníkem, fotbálkem a stolními hrami. V nábídce jsou samozřejmě také nápoje jako pivo, cider a nealkoholické nápoje. Více informací najdete zde.

Večeře a koncert v Hard Rock Cafe

Každoročně v restauraci Hard Rock Cafe Praha připravují speciální valentýnskou nabídku nejen pro zamilované. Valentýnské menu letos bude k dispozici od 9. do 15. února. Avšak v den svatého Valentýna od 20.00 vystoupí anglický hudebník Jamie Marshall a vstup na koncert je zdarma!

Časově omezená nabídka zahrnuje drink s názvem Flirtini se svěží chutí citrusů a ananasu, likéru Chambord s příchutí Brilla Rosé. Jako hlavní chod se bude podávat Strip Steak Scampi, grilovaný steak s krevetami a tradiční omáčkou Scampi, podávaný se zelenými fazolkami a bramborovou kaší. Detailní informace zde.

Valentýn ve Světozoru a dalších kinech po Praze

V pražském Světozoru mají připraven speciální valentýnský program – čekají na vás filmy jako Láska podle plánu, Amélie z Montmartru, Rande na oko, Julie, co by bylo kdyby…, Carol, Nejhorší člověk na světě. Rodinou lásku pak precizně vykreslí severský film Emigranti v Edisonfilmhubu, s hitem I Wanna Dance With Somebody vás okouzlí Whitney Houston v letenském kině Bio Oko a Kino MAT promítne na plátnech valentýnskou komedii Když Harry potkal Sally… a antivalentýnskou komedii Je mi ze sebe špatně.

Zamilujte se do umění v GASK

Galerie středočeského kraje nabízí pro vás a vaší drahou polovičku v úterý 14. února jednu vstupenku při koupi dvou zdarma! Nabídka se vztahuje ke stálé expozici Stavy mysli. Navštívit můžete i další proměnné výstavy, galerijní zahrady a společně si vychutnat i některou z gastro pochoutek v tamní kavárně. Nechte se (s)vést uměním ve dvou! Více informací zde.

Foto: Stavy mysli / Za obrazem – Obměny a intervence

Foto: The Monkey Bar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!