Trautenberk zahájí turné s novou deskou v Lucerně

Trautenberk zahájí turné s novou deskou v Lucerně 

Klatovská tanz metalová skupina Trautenberk vydává po čtyřech letech v pořadí již čtvrtou desku s názvem Vzpoura kanců. Album vyšlo v 15. října a nyní ji čeká slavnostní premiéra v Lucerně.

Deska obsahuje deset písní, které tematicky spojuje pohádkový příběh pana Krále a jeho dcer. Hudební novinka vznikala téměř dva roky pod vedením Milana CimfehoPavla Broma a Miloše Bešty. Grafické stránky se ujal Vojtěch Woody Troják. Na albu si zahostovali osobnosti jako Lou Fanánek Hagen se Supicí ze Tří Sester, Matěj Homola z kapely Wohnout, Yetty z Morčat na Útěku, Maty z Gutalaxu či Bára Kováříková ze Second Breath. V rámci nové desky se chystá také pohádková knížka a vinylová deska.

Vydání Vzpoury kanců předznamenal singl a videoklip s názvem Mužoretka poodkrývající tajemství minulosti baskytaristky Aničky a odporných praktik vrcholových mažoretek.

Turné Trauntenberk Tanz Metal započne křtem alba, který se uskuteční 27. října ve Velkém sále pražské Lucerny. Po Praze následují zastávky jako České Budějovice, Klatovy, Jindřichův Hradec, Kladno, Příbram, Práče, Prostějov a celou koncertní šňůru kapela zakončí 26. listopadu v Králíkách u Nového Bydžova. Navíc polovinu podzimního turné odehraje Trautenberk ve spojení se Třemi Sestrami. Fanoušky čeká kromě nadupaného playlistu také zbrusu nová scéna a několik hvězdných hostů. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítě Ticketstream.

Foto: Josef Beník

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!