SOUTĚŽ: Cyklus komorních koncertů. Vyhrajte vstupenky na soubor Josef Suk Piano Quartet

SOUTĚŽ: Cyklus komorních koncertů. Vyhrajte vstupenky na soubor Josef Suk Piano Quartet 

Organizace Komorní Múzy pořádá ve Velkém sále Novoměstské radnice cyklus čtyř komorních koncertů pod názvem Co Čech, to muzikant!. Kurátorem cyklu je houslista a organizátor kulturních akcí Radim Kresta. Vystoupí renomovaní umělci jako Josef Suk Piano Quartet, proslulý houslista Ivan Ženatý ve spojení s klavíristou Petrem Jiříkovským, Kaprálová kvartet spolu s laureátkou soutěže Pražské jaro Annou Sysovou, Kühnův sbor či dirigent Petr Louženský.

Program započne koncertem kvarteta Josefa Suka 26. září v 19.30.  Soubor zároveň oslaví desetileté působení na hudební scéně. Ansámbl se může pyšnit vítězstvím prestižní mezinárodní soutěže ACM Trio do Trieste a také tím, že se stal rezidenčním souborem prestižní komorní sezóny České filharmonie 2019–2020. Mezi čestnými hosty večera budou například Jiří Panocha – guru české komorní hudby, Václav Petr – koncertní mistr České filharmonie v sekci violoncell a ředitelka soutěže ACM Trio di Trieste – Fedra Florit.

Druhý koncert se uskuteční 20. října v 19.30. Posluchačům se představí světově uznávaný houslový virtuoz Ivan Ženatý s recitálem pod názvem Z Domoviny k příležitosti oslav 28. října. Společně s klavíristou Petrem Jiříkovským provedou díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Viktora Kalabise či Césara Francka.

Na předešlé dvě hudební akce naváže koncert s názvem Dámská volenka za účasti dámského smyčcového souboru Kaprálová kvartet spolu s laureátkou soutěže Pražské jaro 2022 Annou Sysovou. Vystoupení 9. listopadu v 19.30 obohatí výstava obrazů dirigenta, skladatele a malíře Jana Kučery.

Hudební cyklus završí Vánoční koncert pod záštitou uměleckého vedoucího komletního programu Radima Kresty dne 12. prosince v 19.30. Spolu s hráči tamních předních orchestrů provedou Beethovenův Septet Op. 20. Vrcholem večera bude uvedení České mše vánoční Jakuba Jana Ryby za doprovodu Kühnova sboru a dirigenta Petra Louženského.

Chcete si vychutnat hudební zážitek ve spojení houslí, violy, violloncela a klavíru? Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku. Soutěžíme o 2x2 vstupenky, a to v termínu 26. září od 19.30 ve Velkém sále Novoměstské radnice.

Soutěžní otázka:

Po kom je pojmenován aktér souboru Josef Suk Piano Quartet?

a) po významném českém skladateli Josefu Sukovi st. (1874–1935)

b) po významném českém houslistovi Josefu Sukovi ml. (1929–2011)

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu, nebo na e-mail kontakt@informuji.cz (do předmětu napište SOUTĚŽ). Výherce vyhlásíme v sobotu 24. září. Přejeme hodně štěstí!

 Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Petr Hajska

 

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Novoměstská radnice v Praze nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!