Podivné odpoledne s Dianou Tonikovou. Novinka Divadelního léta láká na plzeňskou stálici v mužské roli

Podivné odpoledne s Dianou Tonikovou. Novinka Divadelního léta láká na plzeňskou stálici v mužské roli 

Titulní roli v premiéře na letošním Divadelním létě pod plzeňským nebem ztvární divákům na západě Čech dobře známá herečka. Doktor Burke bude mít tvář Diany Tonikové.

Herec Milan Šteindler není jediným lákadlem letošního Divadelního léta pod plzeňským nebem. V novince Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho se představí herečka, kterou západočeské publikum dobře zná z minulých ročníků festivalu.

Diana Toniková si zahrála paní Bonacieux ze Tří mušketýrů nebo v inscenacích Lhář, Nos, Don Quijote či Akvabely. Herečku aktuálně působící v Městských divadlech pražských, MeetFactory, Studiu Hrdinů, Divadle Letí, Divadle NaHraně nebo v souboru BodyVoiceBand vybral po zdravotní indispozici původně obsazeného Jakuba Albrechta režisér inscenace Šimon Dominik 

"S Dianou Tonikovou spolupracuji už řadu let, od našeho společného angažmá v Chebu, a Burke bude dokonce její čtvrtou mužskou rolí v mé inscenaci. Jistý genderový posun naznačil už Ladislav Smoček obsazením Outěchové mužem (Milan Šteindler pozn.), což se ujalo i v dalších inscenacích, a my jsme se nakonec rozhodli tento prvek ještě posílit a udělat i druhou, opačnou inverzi," přiblížil Šimon Dominik povahu role Dr. Zvonka Burkeho. V dalších rolích diváci uvidí Kláru KuchinkovouMichala Štěrbu, Marka Mikuláška i Kryštofa Dvořáčka.

Režisér a Outěchová. Šimon Dominik a Milan Šteindler.

Premiéra legendární komedie z pera Ladislava Smočka se chystá na sobotu 2. 7. od 21:00 na náměstí Míru, kde letos vyroste hlavné scéna plzeňského divadelního svátku. Hra získala oblibu po celém světě hlavně díky originálnímu humoru, který osciluje na hraně mezi fraškou a hlubokomyslným filozofováním.

Již 15. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem vypukne 19. 6. Až do 25. 7. nabídne také reprízy Romea a Julie, představení studentů KALD DAMU s názvem Pláž nebo třeba večer muzikálových hitů Divadla J. K. Tyla Jsme muzikál. Festival patří k největším českým open air divadelním akcím a pravidelně ho navštěvuje na 9 tisíc diváků. Vstupenky na jednotlivá představení jsou k dispozici na webových stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Podivné odpoledne s Dianou Tonikovou. Novinka Divadelního léta láká na plzeňskou stálici v mužské roli
 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!