Wohnout popřáli Jiřímu Suchému k narozeninám novým klipem. Video vzniklo na prknech Semaforu

Wohnout popřáli Jiřímu Suchému k narozeninám novým klipem. Video vzniklo na prknech Semaforu 

Divadelníka Jiřího Suchého, který před pár dny oslavil devadesátiny, poctila novým klipem k singlu Postesk kapela Wohnout. Album HUH!, z něhož pochází píseň, zazní během turné, jež muzikanti odstartují 5. listopadu v Čelákovicích.

Postesk jsem napsal pro pana Jiřího Suchého už dříve, v době naší společné výstavy grafik. Písnička je lehce šansonová, vyprávěcí, a tak nějak psaná k divadlu, tím tedy hodně vzdálená od naší Wohnoutí tvorby. Přesto si nějakou náhodou na desce našla místo,“ nechal se slyšet frontman skupiny Honza Homola.

Klip natočili na půdě pražského divadla Semafor, které roku 1959 založil právě Suchý spolu s Jiřím Šlitrem. „Za obrovskou čest považujeme to, že nám v něm pan Suchý zahrál osobně, a dokonce nám půjčil svou domovskou scénu. Musím říci, že i ve svém úctyhodném věku na place sršel energií a humorem,“ doplnil Homola, který ve videu vystupuje namaskovaný jako zestárlý sedmdesátník.

Letos vydanou desku HUH!, kterou si formace připomněla své čtvrtstoletí na hudební scéně, uslyší fanoušci naživo během turné, mezi jehož zastávkami nechybí Brno, Pardubice či Karlovy Vary. Vstupenky na vybrané koncerty jsou v předprodeji v síti Ticketstream.

Foto: archiv Wohnout

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!