Švédský fenomén hlásí comeback. ABBA nahrála nové album a chystá digitální show

Švédský fenomén hlásí comeback. ABBA nahrála nové album a chystá digitální show 

Popová senzace se po čtyřiceti letech vrací na pódia s projektem ABBA Voyage, stejnojmennou desku vydá už 5. listopadu.

Revoluční koncert a zbrusu nové studiové album Voyage. To čeká fanoušky švédské kapely ABBA. Příznivci uvidí digitálně zrestaurované mladé členy skupiny Agnethu, Björna, Bennyho a Anni-Frid s desetičlenným doprovodem v nové londýnské aréně pro tři tisíce návštěvníků. První koncert chystá čtveřice na 27. května 2022.

Už letos ale vyjde zmiňovaná deska, která naváže na čtyři dekády starý kus The Visitors. ABBA z něj už představila zbrusu nové písně I Still Have Faith In You a Don't Shut Me Down. Album členové fenomenální skupiny společně nahráli v Bennyho studiu Riksmixningsverket ve Stockholmu. Voyage vyjde 5. listopadu v labelu Universal Music Group.

"Je těžké říci, co mě na tomto projektu nejvíce bavilo. Jestli je to vytváření koncertu společně se všemi nebo to, že jsme mohli být spolu po čtyřiceti letech zase ve studiu. Myslím, že slyšet znovu zpívat Fridu a Agnethu je těžké něčím překonat. Když přijdete do arény, budete mít všechny čtyři společně s naprosto dokonalou desetičlennou kapelou. A i když ne v lidském těle, budeme díky práci kreativního týmu právě tam s vámi," přibližuje nevšední zážitek z koncertů jeden z členů slavné čtveřice Björn Ulvaeus.

"Říkáme tomu jednoduše Voyage (cesta/plavba v překladu pozn.) a skutečně plujeme v nezmapovaných vodách. S pomocí našich mladších já cestujeme do budoucnosti. Není snadné to vysvětlit, ale tohle se ještě prostě v minulosti nestalo," stojí v prohlášení kapely ABBA k fanouškům.

Vstupenky na ABBA Voyage budou k dostání od neděle 5. září od 10:00 pro fanoušky, kteří si předobjednají album z oficiálního ABBA obchodu. Společně s fyzickými nosiči budou 5. listopadu písně dostupné také na všech streamingových službách vč. Spotify, Apple Music a dalších.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!