Letní Letnou ovládnou Francouzi. Vybrané inscenace se odehrají zdarma

Letní Letnou ovládnou Francouzi. Vybrané inscenace se odehrají zdarma 

S plnohodnotným programem se po covidem poznamenaném ročníku vrací mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná. Od 12. do 31. srpna se v Letenských sadech budou konat ponejvíce představení francouzských souborů, domácí umělci nabídnou novinky svých repertoárů. Open Air scéna bude přístupná zdarma.

Čtvrtečního zahájení přehlídky se zhostí provazochodkyně Johanne Humblet, která v představení Résiste překoná za hudebního doprovodu jeden risk za druhým.

Zahraniční část programu zahrnuje také představení L'avis Bidon ansámblu Cirque La Compagnie plné zpěvu, vrhání nožů a čistého adrenalinu. Poctou kinematografii, současnému cirkusu a lidskosti je inscenace Deer In The Headlights v podání Cirque Le Roux. Zemi galského kohouta bude dále zastupovat projekt Don't Feed The Alligators pod taktovkou Compagnie 100 Issues, který se inspiruje Bollywoodem, japonskou mangou či antropologií.

Domácí novocirkusová scéna si pro letošní edici festivalu schovala novinky, kupříkladu AirGym Art Company přiveze představení Hotel Laputa protknuté špičkovou závěsnou akrobacií. Žongléros Ansámbl uvede titul Vpřed, ovlivněný optickou básní Václava Havla. Losers Cirque Company nabídnou Konkurz a Cirk La Putyka se představí s premiérovou inscenací Runners.

Venkovní scéna láká na vybrané bezplatné inscenace. Pod širým nebem se odehraje pohybová performance Vrány od Holektivu nebo pouliční groteska Bezdéčka, o níž se postarají klauni ze Squadra Sua. Pořadatelé myslí i na nejmladší publikum, jež čeká třeba hra Mimjové v režii věhlasného mima Radima Vizváryho. Užijí si také Dětskou scénu, kde se mohou těšit na pohádky, rodinné show nebo improvizační taškařice.

V rámci doprovodného programu se uskuteční lekce funambulismu neboli chození po laně s balanční tyčí, workshop točení talířů či kupříkladu chůze po střepech. Chybět nebude ani dřevěný kolotoč, střelnice nebo výstava ilustrátorky a animátorky Elišky Podzimkové inspirována filipínskou krajinou, kterou obohatí mobilní aplikace s rozšířenou realitou a speciální místní koktejly. 

Foto: archiv Letní Letné

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!