United Islands of Prague se vrací do centra. Celý program bude opět zdarma

United Islands of Prague se vrací do centra. Celý program bude opět zdarma 

Na třicet pět koncertů zástupců domácí i zahraniční hudební scény přinese osmnáctý ročník festivalu United Islands of Prague, který se odehraje na Střeleckém ostrově, Kampě, Dětském ostrově a Janáčkově nábřeží od 25. do 26. června.

Přehlídka, jež se věnuje vycházejícím objevům, zveřejnila první trojici letošních interpretů. Publikum čeká vystoupení tuzemského rapera Rohony, německé formace Shelter Boy a polské pop folkové kapely Lor.

Výraznější zastoupení bude mít nově urban a electronic music, ale silný základ budou tvořit indie, folk a alternativa, jak jsou návštěvníci z minulých ročníků zvyklí. Pokud to situace dovolí, stane se United Islands prvním letošním mezinárodním hudebním open air festivalem mladých kapel, interpretů a interpretek,“ uvedla hudební dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Program se tentokrát více opře o nehudební složku. Mezi doprovodnými akcemi nechybí přednášky, interaktivní workshopy, panelové diskuze tematizující udržitelnost a diverzitu nebo možnost vyzkoušet si různé olympijské disciplíny.

„Rozdělili jsme jej na tematické okruhy Odvaha, Svoboda, Zdraví a Udržitelnost. K realizaci těchto témat si přizýváme silné partnery, jako je například Asociace společenské odpovědnosti, Skautský Institut, Museum Kampa, Olympijský výbor, Amnesty International a mnoho dalších,“ upřesnila koordinátorka festivalu Kamila Buráňová.

Foto: archiv UIOP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!