Divadlo Na Jezerce během kulturního lockdownu nezahálí

Divadlo Na Jezerce během kulturního lockdownu nezahálí 

Pražské Divadlo Na Jezerce během podzimní uzávěry kulturních institucí dále zkouší novou inscenaci Mašíni a pracuje na přesunu zrušených představení. Během pauzy také vydalo publikaci zasvěcenou herci Rudolfu Hrušínskému.

Minimálně do pátku 20. listopadu zůstávají zavřená divadla, která neplánované volno často využívají ke zkoušení nových her. Divadlo Na Jezerce připravuje inscenaci zaměřenou na kontroverzní případ bratří Mašínů, v níž se představí Milan Šteindler, Jan Slovák nebo Miluše Šplechtová.

Tamní pracovníky však momentálně nejvíce zaměstnává přesun představení, která se měla odehrát od letošního března po listopad. U některých z nich jde už o druhý i třetí náhradní termín.

Principál divadla Jan Hrušínský nedávno vydal výpravnou publikaci Rudolf Hrušínský – 100 rozmarných lét, na níž spolupracoval s Nikolou Hrklovou a Janem Balcarem. Kniha s bezmála tisícovkou archivních fotografií nechává čtenáře nahlédnout do profesního i osobního života slavného herce, který by se v říjnu dožil stých narozenin.

Divadlo Na Jezerce se s diváky prozatím spojuje prostřednictvím sociálních sítí. Na svém facebookovém a instagramovém profilu nabízí virtuální prohlídku kanceláře, vzkazy od herců a režisérů a v neposlední řadě ukázky ze zkoušek.

Foto: Divadlo Na Jezerce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!