Korzo Národní bude online, nabídne i sváteční brunch s rozvozem

Korzo Národní bude online, nabídne i sváteční brunch s rozvozem 

Tradiční připomínka sedmnáctého listopadu se s ohledem na nepříznivý vývoj pandemie koronaviru uskuteční v online podobě. Zájemci budou moci na dálku zapálit svíčku, zhlédnout živé přenosy z jevišť nebo si nechat dovézt sváteční menu do svých domovů.

Do internetového prostředí se kvůli zhoršení epidemiologické situace přesouvá sedmý ročník pražských oslav výročí sametové revoluce. „Letošek pro nás představuje velkou výzvu již od samého počátku plánování. Po pečlivé úvaze jsme se nakonec rozhodli připravit oslavy revoluce, při kterých si může každý připomenout toto významné výročí především z bezpečí svého domova. Původní plán v rámci oslav zdůrazňovat, že svoboda je také zodpovědnost, tak nyní dostává další rozměr,“ uvedl ředitel akce Daniel Peřina.

Například pietního pokládání věnců, svíček a květin k památníku na Národní třídě se lidé budou moci zúčastnit přes internet. „Připravujeme live stream piety, u kterého bude možnost za dobrovolný příspěvek zapálit svíčku na dálku a poslat vzkaz se svým jménem. Ten po vytisknutí nalepíme na svíčku, tu samotnou pak k pietě v přímém přenosu položí jeden z našich dobrovolníků,” upřesnil Peřina.

Nepřítomné návštěvníky čekají i streamy z několika jevišť, kde se uskuteční tradiční Obývák Václava Havla, divadelní či hudební vystoupení. Zhlédnout budou moci také tematické historické přednášky a poslechnout si nahrávky pamětníků událostí roku 1989. Ikonická píseň Modlitba pro Martu zazní rádiovým éterem v symbolickém čase v 17.11 hodin.  

Zájemci nepřijdou ani o Sametový brunch u dlouhého stolu uprostřed ulice. Speciální menu, které pro ně připraví zaměstnanci sociálních podniků, si bude možné objednat domů.

Foto: Jakub Zeman

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!