Buddyho Hollyho v biografickém snímku ztvární irský herec Ruairi O'Connor

Buddyho Hollyho v biografickém snímku ztvární irský herec Ruairi O'Connor 

Průkopníka rock’n’rollu Buddyho Hollyho, který s Ritchiem Valensem a J. P. Richardsonem zahynul při havárii letadla v roce 1959, si v připravovaném životopisném snímku Clear Lake zahraje irský herec Ruairi O'Connor.

Chystaný film vypráví o zrodu rock’n’rollu v padesátých letech prostřednictvím příběhu kytaristy a zpěváka Buddyho Hollyho, jenž proslul hity jako Peggy Sue nebo That’ll Be The Day, a dalších interpretů dekády. Jeho předčasná smrt při leteckém neštěstí nedaleko Clear Lake v americkém státu Iowa vstoupila do dějin jako den, kdy zemřela hudba.

O scénář snímku se postaral Patrick Shanahan, režírovat ho bude Bruce Beresford, jehož filmografie zahrnuje drama Němý svědek nebo oscarovou komedii Řidič slečny Daisy.

Do titulní role tvůrci vybrali nepříliš známého O’Connora, který se objevil mezi stovkami herců a muzikantů na konkurzu. „Ruairiho vystoupení mezi ostatními opravdu vyčnívalo. Vyřazuje z něj charisma, navíc je výborný hudebník. Věříme, že tuto velmi náročnou úlohu zvládne,“ nechal se slyšet producent filmu Rick French.

Nejde o první zpracování osudu ikonického zpěváka, v roce 1978 natočil režisér Steve Rash snímek The Buddy Holly Story. Natáčení Clear Lake by mělo začít na jaře příštího roku, jak informoval server Variety.

Foto: Brunswick Records

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!