Pearl Jam oznámili termíny evropského turné. Dorazí i do Prahy

Pearl Jam oznámili termíny evropského turné. Dorazí i do Prahy  

Vypadá to, že se svět pomalu začíná vracet zase do normálu. Kromě hromadného rušení letošních akcí se totiž začínají oznamovat i nové koncerty, na které se mohou hudební fanoušci po měsících nedobrovolného půstu těšit. Nechybí mezi nimi ani turné kapely Pearl Jam!

Devadesátková legenda a jeden z předních představitelů grungeové scény. I tak se dá stručně popsat kapela Pearl Jam, která se po třech letech vrátí do České republiky. Pražský koncert naplánovala na 25. července 2021 do O2 areny.

Pearl Jam si letos připomínají 30 let od svého založení. Kulaté narozeniny oslavili již jedenáctým studiovým albem Gigaton, které vyjedou příští rok představit na sérii koncertů. Kalepu založili bývalí členové kapely Mother Love Bone Jeff Ament a Stone Gossard poté, co se zpěvák této skupiny předávkoval heroinem. Přidali se k nim kytarista Mike McCready a bývalý bubeník Red Hot Chili Peppers Jackem Ironsem. O něco později přibyl zpěvák Eddie Vedder.

Postupně se Pearl Jam stali jednou z nejpopulárnějších kapel devadesátých let. A to i přesto, že byli zpočátku kritizováni mimo jiné i frontmanem slavné Nirvany Kurtem Cobainem. Ten jim vyčítal že si z rozmachu alternativního rocku dělají výdělečný podnik. Obrovský úspěch zaznamenala debutová deska Ten, která vyšla v roce 1991. Nyní mají Pearl Jam na svém kontě okolo 60 milionů prodaných alb po celém světě.

Kapela vydala již 11 studiových alb, 15 živých nahrávek a 3 kompilace. Staré flaky i nové pecky vyráží do České republiky představovat poměrně pravidelně. Příští rok se vrátí už pošesté.

Foto: Danny Clinch

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!