Farmářské trhy se vracejí. Kam se v Praze vydat pro čerstvou zeleninu, pečivo či vajíčka

Farmářské trhy se vracejí. Kam se v Praze vydat pro čerstvou zeleninu, pečivo či vajíčka 

Více o akci...

3úno - 31pro celý den

, Rašínovo nábřeží

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Od pondělí 20. dubna budou moci své stánky opět otevřít farmářské trhy po celé republice. V Praze se těšte na oblíbenou Náplavku, Kubáň, Tylák, Jiřák nebo třeba Heřmaňák. Podívejte se, kdy startují a kde naopak ještě zůstane zavřeno.

Trhy se budou konat s omezeným počtem stánků, s povinnou dezinfekcí dostupnou prodejcům i lidem a zákazem prodeje občerstvení k přímé konzumaci na místě. Stejně tak si ještě nějaký čas počkáme na možnost posezení či doprovodný kulturní program. Čerstvé zeleniny, poctivých uzenin, pečiva či vajíček bude ale všude dost.

Tylovo náměstí

Hned v pondělí 20. dubna se otevřou farmářské trhy na Tylově náměstí v Praze 2. V provozu budou každý všední den od 8:00 do 18:00 hodin, jak jsou u nich lidé zvyklí, prozatím ale, kvůli dodržení hygienických pravidel, pouze s polovinou stánků.

Foto: archiv farmářských trhů na Tylově náměstí

Jiřák

Ve středu 22. dubna se obnoví i farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Provozní doba trhů bude během dubna od středy do pátku od 9:00 do 18:00 hodin, v sobotu pak od 9:00 do 14:00 hodin. 

Náplavka

Náplavka na Rašínově nábřeží poblíž Palackého náměstí poprvé ožije v sobotu 25. dubna od 8:00 do 14:00 hodin a pak každé další sobotní dopoledne. I jeden z nejoblíbenějších trhů v metropoli bude mít oproti normálu méně stánků rozestavěných dále od sebe, přesto se jich zde objeví zhruba 60. Stánky budou nabízet především základní potraviny jako pečivo, uzeniny, vejce, mléčné výrobky, ryby, ovoce a zeleninu, postupně se budou přidávat doplňková řemesla a občerstvení, které ale bude výhradně k odnosu domů.

Kubáň

Trhy na Kubánském náměstí na Praze 10 vás přivítají rovněž v sobotu 25. dubna od 9:00 do 14:00 hodin a poté již pravidelně každé úterý a čtvrtek od 9:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 9:00 do 14:00 hodin. V provozu zde bude zhruba deset až patnáct stánků. 

Foto: archiv farmářských trhů na Kubánském náměstí

Heřmaňák

Farmářský trh Heřmaňák na Řezáčově náměstí v Praze 7 se otevře až v sobotu 2. května v klasickém čase od 8:30 do 14:00 hodin a dále každou sobotu, kromě té poslední v měsíci, kdy se zde tradičně konají Bleší trhy. K dispozici by měla být vajíčka od Veseckých, zelenina od Šťastných, ovoce a mošty, pečivo z pekárny Kejval či uzeniny od Kvardů.

Kulaťák 

Trhy na Kulaťáku na Vítězném náměstí v Dejvicích se otevřou také v sobotu 2. května a to od 8:00 do 14:00 hodin a ve stejný čas i každé další sobotní dopoledne. Také zde bude kvůli dodržení předepsaných rozestupů a hygienických pravidel omezen počet stánků zhruba na polovinu.

Zeleninová hala 22, Pražská tržnice

Tzv. zeleninová hala v Pražské tržnici v Holešovicích spustila projekt Okénka haly 22. Zboží, které si předem u konkrétního farmáře objednáte, si zde můžete vyzvednout ve smluvený čas v diskrétní zóně stanu umístěného u korza tržnice. Výdejní okénka jsou otevřena od pondělí do soboty od 8:00 do 13:00 hodin. Organizátoři uvažují i o obnovení klasičtějšího venkovního farmářského trhu.

Foto: Pixabay

Fresh market Anděl

Ačkoliv se pravidelné farmářské trhy na pěší zóně Anděl ani na Tilleho náměstí na Barrandově podle vyjádření radnice Prahy 5 zatím konat nebudou, ve středu 29. dubna by se měl na Andělu uskutečnit jednorázový Fresh market. Nakoupit budete moci ovoce, zeleninu, vajíčka, čerstvé pečivo, med či marmelády.

 Úvodní foto: Facebook farmářských trhů na Tylově náměstí

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!