Lady Gaga, Bob Sinclar, Metallica i Elton John - světové hvězdy vysílají online a diváky čeká i virtuální festival pro WHO

Lady Gaga, Bob Sinclar, Metallica i Elton John - světové hvězdy vysílají online a diváky čeká i virtuální festival pro WHO 

Hudební průmysl zažívá těžké časy. Zrušené či odložené koncerty a festivaly ovšem nemusejí být překážkou mezi publikem a interprety. Hudebníci v období pandemie vysílají pro virtuální publikum a dokazují tak, že hudba spojuje lidi na celém světě. Sledujte své oblíbené umělce na sociálních sítích a inspirujte se naším seznamem zahraničních hudebníků, kteří streamují online. A určitě si nenechte ujít unikátní projekt One World Together at Home.

Megakoncert: One World Together at Home

One World Together at Home, neboli Jeden svět společně doma, je dobročinný projekt, který spojil popové hvězdy světového rázu, aby svými koncertními příspěvky pomohli vybrat peníze na podporu boje proti koronaviru.

Vysílání proběhne 18. dubna v pět hodin večer tichomořského času, čeští diváci si koncert budou moci naladit 19. dubna ve dvě hodiny ráno, a to například na Facebooku, Youtube a dalších službách. Do akce přislíbili účast Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder, Eddie Vedder, Lang Lang a mnoho dalších. V čele tohoto unikátního virtuálního „festivalu“ stojí Lady Gaga jako spoluorganizátor a propagátor projektu ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a Global Citizen.

Popové hvězdy ovšem v rámci kampaně One World Together at Home hráli už na konci března. Zapojil se například Elton John, Billie Eilish a také Backstreet Boys, kteří se připojili z pěti různých míst.

Mnoho umělců podporuje projekt pomocí hashtagu #TogetherAtHome. Mezi nimi třeba OneRepublic, John Legend, Lumineers nebo Alicia Keys.

Chris Martin z Coldplay

Chris Martin byl jedním z prvních, kdo podpořili iniciativu #TogetherAtHome. Aby projekt dostal mezi své fanoušky, uspořádal malý 30minutový koncert doma, který vysílal živě a i nyní jej můžete dohledat na Instagramu nebo Youtube.

Metallica každé pondělí

Metallica vysílá pravidelně pro své fanoušky v sérii zvané „Metallica Mondays“. Kapela oprášila svůj archiv oblíbených koncertů a každé pondělí streamují záznamy svých live show na Youtube. Jak zněla Metallica v Irsku, Francii nebo třeba v San Francisku? Posuďte sami. Čeští diváci si nejnovější koncert budou moci pustit až od úterý od dvou hodiny ráno, ovšem koncerty lze přehrát kdykoli poté.

Andrea Bocelli: Music For Hope

Na velikonoční neděli vysílal online Andrea Bocelli, celosvětově známý tenorista. Za doprovodu varhaníka zazpíval pět árií – Panis Angelicus, Ave Maria, Domine Deus, Sancta Maria a Amazing Grace. Jeho výstup můžete ze záznamu sledovat na Youtube.

Bob Sinclar

Francouzský hudební producent a DJ Bob Sinclar se celosvětově proslavil nezapomenutelnými hity "Love Generation" nebo "Rock this party". Sinclar nabádá v období koronavirové krize aby lidé zbytečně neriskovali a nevycházeli ven. Party totiž posílá ke svým fanouškům až domů - vysílá živě každý den na Facebooku a prostřednctvím svých garážových session počítá dny v izolaci.

Pink

Zpěvačka Pink na svém instagramovém profilu sdílela video, ve kterém si osvojuje hraní na klavír. Pochlubila se tak svou cover verzí „To Make You Feel My Love od Boba Dylana.

Hozier

Irský písničkář Andrew Hozier-Byrne známý jako Hozier se také zapojil do online streamů. Jeho působivá vystoupení najdete na „Billboard Live At Home“ a na Youtube Global Citizen. Došlo i na hity "Take Me to Church", "Cherry Wine" nebo cover verzi písně "Ain't No Sunshine" od Billa Witherse.

Radiohead

Týdenní seriál archivovaných koncertů vydává pravidelně i kapela Radiohead. Zatím je k dispozici první koncert z této série, a to koncert v Dublinu z roku 2000. Sledujte Youtube kapely.

Mike Shinoda: CoronaJam

Živě s komentářem vysílá Mike Shinoda, známý ze skupiny Linkin Park a projektu Fort Minor. Svými nahrávkami ovšem hlavně edukuje, videa slouží jako denní návody pro ty, které zajímá hudební produkce. Sledujte CoronaJam na Youtube. V následujícím videu například představuje styl desky Linkin park Hybrid Theory.

BONUS NA ZÁVĚR: Karanténní remix Jimmyho Fallona a Justina Timberlaka

Jimmy Fallon je známý americký herec, komik a moderátor The Tonight Show na NBC. I on nyní vysílá show ze svého domova a spojuje se s hereckými i hudebními hvězdami. Nedávno oslovil Justina Timberlaka a ze své konverzace prostřednictvím videochatu a zvukových efektů z náhodných objektů vytvořili orifinální remix z karantény.

Nezapomeňte, že ani česká hudební scéna nespí. Sledujte náš pravidelně aktualizovaný týdenní výběr streamovaných koncertů v České republice.

Foto: Facebook Lady Gaga

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!