Baletní Kytice, finále detektivky, webinář online prezentace a puzzle. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 30. března

Baletní Kytice, finále detektivky, webinář online prezentace a puzzle. Nabízíme kulturní tipy na pondělí 30. března 

V poslední březnové pondělí se můžeme podívat na záznam baletního vystoupení Kytice, naučit se, jak zlepšit své online prezentační dovednosti, získat nové pohledy na život při čtení knihy či zhlédnout poslední epizodu českého krimi seriálu z prostředí Ostravy. Podívejte se na naše každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

České klasiky na Netflixu

Česká tvorba na Netflixu není žádnou novinkou. Přesto se však počet snímků stále zvyšuje a na americké stránce je jak spousta perel naší kinematografie, které si mohou diváci kdykoliv připomenou, tak i ty novější z posledních let, které mohli třeba prošvihnout v kinech. V databázi jsou například Svěrákovy Vratné láhve, Pelíšky, příjemná komedie Bajkeři, povedená pohádka Anděl Páně 2, Probudím se včera, Kolja či i ze slabšího soudku nepříliš zdařenou komedii LOVEní z roku 2019, na kterou si můžete přečíst naši recenzi zde.

Baletní představení Kytice choreografa Petra Zusky online

MALL.TV začala aktivně zpřístupňovat kulturní zážitky a 30. března v 17:00 vypustí stream záznam baletního vystoupení Kytice, která vznikla pod vedením úspěšného choreografa Petra Zusky. Sólista ve známém příběhu na motivy sbírky Karla Jaromíra Erbena, Dominik Vodička, získal za svůj výkon v Kytici Cenu Thálie za nejlepší mužský výkon. Oceněn byl i Zuska za nejlepší choreografii celostátní přehlídkou Balet 2019. Autorskou symfonickou hudbu pro dílo českého klasika zkomponoval hudebník Ondřej Brousek. Záznam představení bude na Mall.tv ještě další dva dny. Balet můžete sledovat na tomto odkazu.

Pracování z domova: webinář o tom, jak prezentovat online

V současné době spousta skončila lidí na home officech a veškeré meetingy, porady a pracovní konverzace probíhají skrze e-maily, Skype, Hangouts, Microsoft Teams či jiné meeting rooms. Tím se změnila a zkomplikovala celková komunikace jako taková. Zítra, 30. března 2020, od 17:30 proběhne hodinový webinář na téma online prezentování. Lenka Dvořáková v anglicky vedeném workshopu prozradí výhody a nevýhody online prostředí i tipy, jak jej zvládnout co nejlépe. Přednášku můžete sledovat zde.

Nejodpornější vražda Boba Dylana

Legendární Bob Dylan vydal v pátek po několika letech novou píseň. Alfou a omegou více než 16 minut dlouhého tracku s názvem Murder Most Foul je vražda amerického prezidenta J. F. Kennedyho z roku 1963. Kromě události z Dallasu se ale to Dylanovy nejnovější tvorby promítají také různé popkulturní odkazy, skryté významy a další hudební perly. Píseň si můžete poslechnout níže. Jak se vám líbí nám napište na sociálních sítích.

Finále seriálu Místo zločinu Ostrava

Nový seriál Místo zločinu Ostrava se konečně dočká svého finále. Hlavními hrdiny seriálu je dvojice odlišných kriminalistů – racionální Ema (Pavla Beretová) a výbušný a náladový Honza (Stanislav Majer). Ema vyhraje výběrové řízení na šéfa mordparty, jelikož kolega a jediná vážná konkurence Honza je vyšetřován za postřelení pachatele. Honza novou nadřízenou však nebere velmi vážně. Dohromady je přivedou až společné případy. A časem si uvědomí, že je v jejich vztahu víc než přátelská náklonost dvou kolegů. Poslední třináctý díl má premiéru 30. března 2020 ve 20:00 na ČT1. Předchozí díly je možné si připomenout na iVysílání České televize nebo jsou k dohledání volně na YouTube.

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le je potřeba víc než jindy

K čertu s pozitivismem. Buďme upřímní, když něco stojí za hovno, tak si to přiznejme a naučme se s tím žít,“ říká úryvek knihy Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le. Životní filozofie autora Marka Mansona se vysmívá pozitivnímu přístupu za každé situace, neustále dobré náladě, a úsměvům, když se nám usmívat nechce a nabádá k nadhledu, prožívání reálných emocí a soustředění se na důležité věci. Manson se ve své knize opírá o reálný vědecký výzkum, který prokazuje, že štěstí spočívá ve schopnosti umět se povznést nad nepříjemné věci. Zajímavá self-help publikace pobaví a přinese nové úhly pohledu na život. Knihu si můžete užít v tištěné verzi, či koupit jako audio knihu zde. Ukázku z audioknihy si lze poslechnout v přiloženém videu.

Puzzle místo deskovky

Po více než dvoutýdenní karanténě už bývají všechny deskové hry z rodinné zásoby ohrané. Zkuste si místo hry objednat puzzle, které vás zabaví hned na několik večerů. Je to velmi relaxační činnost, u které lze sledovat oblíbené filmy a seriály. K výběru jsou cestovatelské fotografie, slavná umělecká díla, zvířata, výřezy ze slavných snímků a mnohé další. Složitost si lze zvolit od snadné verze o 500 dílcích až po extrémních desítky tisíc dílků. Dokončené rodinné snažení si můžete podlepit a vystavit.

Fotografie: Česká televize

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!