Divadlem Na Fidlovačce se šířil Testosteron. Přinesl skvělé herecké výkony i otázky vztahů mužů a žen

Divadlem Na Fidlovačce se šířil Testosteron. Přinesl skvělé herecké výkony i otázky vztahů mužů a žen70%

9. března, těsně před zrušením kulturních akcí, proběhla v Divadle Na Fidlovačce druhá premiéra hry Testosteron z pera současného polského autora Andrzeje Saramonowicze. Na jevišti se sešlo sedm skvělých hereckých výkonů v místy drsné a místy nadsazené komedii o tom, co si muži myslí o sobě a co si myslí o ženách.

Za slov písně “Chlapy jsou kokoti, chlupatí roboti” se diváci přenesli do restaurace s romantickými baldachýny a dlouhým, pečlivě nazdobeným stolem na svatební hostinu, která se zdánlivou idylkou čekala na příchod novomanželů a jejich hostů. Nesměl by tu ale být číšník Titus (Michal Maléř) rozprávějící s čajovou lžičkou a skutečnost, že nevěsta řekla NE.

Testosteron. Foto: archiv Divadla Na Fidlovačce

Řadami diváků se tak do sálu místo šťastných tváří propletl notně nadávající otec ženicha Stavros (Zdeněk Maryška, v alternaci s Oldřichem Navrátilem), drsňák Fistach (Petr Jeřábek), nesmělý biolog Buňka (Václav Šanda) a pod stůl zalézající “zrádce” Tretin (Vojtěch Vodochodský), aby se za všeobecného zmatku pokusili rozklíčovat, co se na svatbě vlastně událo.

Řekla Alice skutečně, že miluje jiného, a kdo se s kým na svatbě porval? Je mužský svět opravdu tak přímočarý, aby měl na všechno jasné řešení v podobě alkoholu a pěstí? Může za všechno testosteron, nebo je to úplně jinak? A kde je vůbec ženich? 

Testosteron. Foto: archiv Divadla Na Fidlovačce

Když s postupujícím večerem výlučně mužské herecké obsazení doplní ještě Tomáš Měcháček v roli ženicha a ornitologa Kornela a Karel Zima alias jeho bratr Janis, začínají na povrch vyplouvat nejen rozuzlení některých dějových otázek, ale i jednotlivé charaktery postav.

Představ si, že by neexistovaly baby. O čem byste si povídali? O babách. Ty neexistujou. Tak o fotbalu. Fotbal by taky neexistoval. Co rušíš fotbal?

Přes navenek drsnou schránku a povrchní uvažování tak divák poznává jejich zdánlivě nemožně propletené vztahy, nevěry, životní výhry i prohry, dávné křivdy a události z dětství, kariérní problémy i manželské a rodičovské starosti. Vše ovšem obalené nezbytným alkoholem, egem a chlapskou rivalitou.

Ačkoliv se hra často utápí ve zbytečné záplavě vulgarit, stereotypů mužského chování či vzájemných vztahů mužů a žen a někdy se blíží spíše tragikomice než avizované komedii, bezpochyby v ní najdete řadu scének a hlášek, které vás rozesmějí a připomenou něco z každodenního života. 

Testosteron. Foto: archiv Divadla Na Fidlovačce

Představení vás bude bavit i svou interaktivitou v podobě četných přednášek a nácviků, piva rozdávaného do publika, reakcí na aktuální dění v podobě dezinfikování rukou, nebo zpěvu a závěrečného řeckého tance. Jeho hlavní devízou však zůstávají především skvělé herecké výkony všech sedmi protagonistů.

Foto: archiv Divadla Na Fidlovačce

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Fidlovačce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!