Únorový výběr z nových desek: psychedelické pohlazení od Tame Impaly, starý dobrý Ozzy Osbourne nebo osamocená Hayley Williamsová

Únorový výběr z nových desek: psychedelické pohlazení od Tame Impaly, starý dobrý Ozzy Osbourne nebo osamocená Hayley Williamsová 

Uplynulý měsíc přinesl několik dlouho očekávaných desek. Jak už to tak bývá, některé jsou zdařilejší a jiné zase tolik ne. Za povšimnutí rozhodně stojí nové album Australanů, kteří si říkají Tame Impala. Pokračují na něm ve šlépějích své standardní tvorby a charakterem nahrávek fanoušky s vysokou pravděpodobností velmi potěší. Podívejte se, co vám mohlo uniknout v obchodech či oblíbených streamovacích službách.

Tame Impala - The Slow Rush 

Rodáci z australského Perthu se na hudební scéně pohybují od roku 2007 a již od počátku se jejich skladby vyznačovaly snadno rozpoznatelným zvukem z oblasti psychedelického popu.

The Slow Rush nahráli v Londýně a na její vydání nechali fanoušky poměrně dlouho čekat. Původně měla vyjít již téměř před rokem, v době, kdy nakonec představili první singly Patience a Borderline. Na začátku letošního roku pak uvedli Lost in Yesterday, a to společně s videoklipem.

Jednou z událostí, které se podepsaly na charakteru alba, byla smrt otce frontmana Kevina Parkera. Způsob, jakým se s touto skutečností vyrovnával, zachytil například v písni Posthumorous Forgiveness.

V každém případě Tame Impala posunuli hranice psychedelického popu zase o kousek dál a potvrdili, že dokáží vytvořit nanejvýš originální a melodické skladby. 

Ozzy Osbourne - Ordinary Man 

Od rozpadu kapely Black Sabbath uplynuly na začátku února dva roky. Bývalý frontman Ozzy Osbourne se po jejím rozpadu soustředí na sólovou dráhu. Té se věnoval již dříve, nová deska s názvem Ordinary Man je jeho dvanáctou. 

Nahrávky vznikly ve studiu v Los Angeles. Pro vznik alba se spojil s mistry oboru a pozval si řadu hostů, poměrně překvapivým je například spojení s Eltonem Johnem. Ve skladbách Under the Graveyard a Straight to Hell se kytary ujal světoznámý Slash.

Výsledkem jest album, které je jakousi ódou na umělcovu standardní tvorbu a skalní fanoušci jeho charakter pravděpodobně kvitují s povděkem. Zbývá jen doufat, že přeložené evropské turné se nebude muset rušit, jako se stalo nedávno u amerického No More Tours 2. V Praze má vystoupit 13. listopadu v O2 areně. 

Green Day - Father of All Motherfuckers

Letos na jaře tomu uplyne neuvěřitelných třicet let od chvíle, kdy Green Day vydali svůj debut 39/Smooth

Nová deska s názvem Father of All Motherfuckers je zajímavým počinem, jelikož jejím uvedením velmi vybočili ze své standardní tvorby. Je plná melodických nahrávek, ve kterých však schází více rockového zvuku. Nabízí se tak otázka, jak tento pokus přijmou fanoušci.

Rodáci z americké Kalifornie jsou momentálně na turné, v rámci kterého se zastaví také v České republice. Vystoupí na festivalu Rock for people, který z důvodu jejich účasti posunul termín konání akce. Uskuteční se již 18.-20. června

Hayley Williamsová - Petals for Armor

Frontmanka skupiny Paramore oznámila na konci minulého roku, v den svých jednatřicátých narozenin, překvapivou zprávu. Skutečnost, že se vydává na sólovou dráhu a chystá debutové album. Jelikož skupina nevydala řadu let žádný singl, nabízela se otázka, zda se Paramore rozpadají. Podle posledních slov Williamsové se zdá, že tak to není. 

V lednu představila první singl desky s názvem Simmer společně s videoklipem. Na začátku února pak uvedla EP Petals for Armor, pět nahrávek o stopáži téměř devatenáct minut, ochutnávku připravované desky. Williamsová se nechala opakovaně slyšet, že si prochází náročným obdobím a i to může být důvodem ponurého charakteru skladeb. Nutno podotknout, že tento styl jí sedí a jedná se o hudebně velmi zajímavý počin. 

Celá deska spatří světlo světa již 8. května a podle charakteru představených nahrávek se je rozhodně na co těšit. 

Justin Bieber - Changes 

Není tomu tak dlouho, co v médiích rezonoval jeden průšvih Justina Biebera za druhým. Zdá se, že neklidné období vystřídalo jiné. V posledních letech se více stáhl do ústraní a na veřejnosti se svěřil s tím, že trpí depresemi a ADHD

Nový singl s názvem Yummy vydal zkraje nového roku a Changes pak představil na svátek svatého Valentýna. Navzdory nepříliš pozitivnímu hodnocení hudebními kritiky se zdá, že fanoušci jsou spokojení. Rozhodně je zřejmé, že si na ní dal záležet. Pozitivní také je, že se rozhodl experimentovat a zapojit prvky rapu a r'n'b. Pro několik skladeb se spojil s dalšími umělci. Například song Forever nazpíval společně s rapperem Post Malone a píseň Get Me nahrál s americkou zpěvačkou Kehlani

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!