Green Day na Rock for People! Festival představil první várku zahraničních hvězd

Green Day na Rock for People! Festival představil první várku zahraničních hvězd  

Festival Rock for People oznámil první hvězdu dalšího ročníku, kterou se stává americká kapela Green Day. Ta do Hradce Králové doveze zbrusu novou desku, která má vyjít na počátku příštího roku. Kvůli termínům turné museli organizátoři celý festival posunout o dva týdny dříve. Letos se tak uskuteční od 18. do 20. června.

„Vystoupení Green Day na Rock for People je splněním snu nejen nás pořadatelů, ale i mnoha našich fanoušků, kteří po nich volali v podstatě celou naší historii,“ říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes, „i proto jsme příliš neváhali a rozhodli jsme se udělat příští ročník v netradičním termínu.“ Novou desku i turné oznámila kapela Green Day před pár dny. První ochutnávkou z připravované nahrávky se stal song Father of All.

Spolu s Green Day oznámil festival i dalšího headlinera, kterým se stanou američtí rockeři z kapely Fall Out Boy, kteří si v Hradci Králové ‚odbudou‘ svou českou koncertní premiéru. Chybět nebude ani alternativně rocková formace Weezer, držitelka Grammy za nejlepší hudební video roku 2009. Obě tyto kapely doprovodí Green Day na jejich Hella Mega Tour, návštěvníci si tak budou moci užít stejnou show, jako návštěvníci jakékoliv jiné zastávky této koncertní šňůry.

A ještě další esa mají pořadatelé Rock for People v rukávu. Fanoušci se dočkají také nizozemských hiphoperů DOPE D.O.D. či australského elektronického dua SKYND. Prvním českým oznámeným zástupcem je pak John Wolfhooker. I příští rok chtějí vedle hvězdných jmen představovat nadějné a neokoukané hudební interprety.

Foto: Pamela Littky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!