14. Festival francouzského filmu

14. Festival francouzského filmu 

24.11. - 30.11.2011

Ani letošní podzim nebude chybět francouzský film v našich kinech. Listí začalo zasypávat chodníky, první punčové stánky začínají vytvářet voňavou kulisu našich náměstí a někteří z nás už se nemůžou dočkat, až zase vyrazí vzhůru do nostalgie francouzského biografu.

14. ročník přiváží francouzské filmové lahůdky hned do 8 měst (Prahy, Brna, Českých Budějovic, Hradce Králové, Olomouce, Ostravy, Pardubic a Plzně). Samozřejmě nesmí chybět hlavní soutěž, ale kromě ní se můžete těšit i na Jeana Marais, večer krátkých filmů, francouzské filmové hity (jako je například Melancholie nebo Osamělost prvočísel) a pořadatelé si připravili i nějakou tu předpremiéru.

Protože mě loňský ročník neuvěřitelně potěšil, nechci ani letos nepromarnit šanci. Navíc cena vstupenky je více než příznivá – 89 Kč. Takže je tu velká příležitost navštívit neotřelou a přitom specifickou francouzskou kinematografii. 

Pár tipů z mé strany (texty jsou z oficiálních stránek, kde najdete popis všech filmů a kompletní program)

http://www.festivalff.cz

MILOVANÍ

Od Paříže šedesátých let po Londýn začátku 21. století. Madeleine, a po ní její dcera Věra se setkávají a rozcházejí s muži, které milují. Ne všechny historické epochy však dovolují prožívat lásku svobodně. Jak vzdorovat času, který plyne a odkrývá naše nejhlubší city?

ZVUK HLUKU

Amadeus Warnebring, policejní důstojník, se narodil v rodině slavných hudebníků. Ironií osudu… nesnáší hudbu. Jeho život se zcela změní ve chvíli, kdy se skupina výstředních hudebníků rozhodne přednést apokalyptickou hudební skladbu s použitím města jako hudebního nástroje. Amadeus zahájí své první hudební pátrání…

ORFEUS

V jednom bezejmenném městě se každý večer v Kavárně básníků schází literární mládež. Básník Orfeus sem uvidí přijet v úchvatném černém autě neznámou dívku, Princeznu, zvláštní, krásnou a chladnou, kterou zdá se ochraňuje mladý muž, jehož ona nazývá Cégeste. Ten je však opilý a vyprovokuje bitku, na jejímž konci se objeví dva jezdci na motorkách, kteří Cegésta srazí a zabijí. Osiřelá Princezna poprosí Orfea, aby pro ni svědčil a vyzve jej, aby nastoupil do jejího Rolls-Royce. Začnou se vzdalovat od města, když jejich auto dojedou motorkáři. Všichni nakonec zastavují u chaty, kde Princezna před ohromeným Orfea oživí Cégesta a zmizí s ním za zrcadlem...

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!