Kam v Brně na svatého Valentýna za nezapomenutelnými zážitky?

Kam v Brně na svatého Valentýna za nezapomenutelnými zážitky? 

Ať už svátek zamilovaných slavíte, nebo neslavíte, v Brně se letos 14. února nemusí nudit nikdo. Zažít Valentýn v divadle, na koncertě, v kině, na večeři nebo s romantickým výhledem? Nechte se inspirovat!

Svátek zamilovaných trochu i sportovně

Co takhle si nadělit k Valentýnu malou výzvu? Jak vám zní: místo dortu v cukrárně 173 schodů na věž Staré radnice? Pro ty, které trocha sportovního výkonu neodradí, si Stará radnice připravila ke vstupence dárek v podobě horké medoviny a romantické růže. Součástí akce pro soutěživé je i možnost vyhrát designové ceny. Nejkrásnějším dárkem je ale výhled na město, a že je ten Valentýn, ideálně samozřejmě ve dvou.

Láska je láska, když choděj holky s holkama

Kino Art se rozhodlo uvést valentýnský program ve jménu netradičních párů. Od 17.30 hodin v malém sálu začíná projekce filmu Portrét dívky v plamenech režisérky Céline Sciamy. Uhrančivé vyprávění vztahu malířky Marianne a její modelky Héloise nás zavede do osmnáctého století. Pokračovat se bude promítáním v podobném duchu snímkem Komorná. Fanouškům jihokorejské kinematografie Art svátek zamilovaných zpestří ještě jednou pozvánkou. Od 18 hodin ve velkém sále poběží černá komedie, která letos ovládla Ceny Akademie – Parazit.

Společný veganský večer v Bajkazylu

"Tady se buď zamiluješ, nebo dobře nažereš..." lákají romantická slova z plakátu do brněnského Bajkazylu a naznačují, že s prázdnou neodejde nikdo. Ve spolupráci s iniciativou Kolektiv pro zvířata si populární hudební klub bystře uvědomil, že láska prochází žaludkem, a sezval na večeři všechny milovníky dobrého jídla. Masožravci jsou sice srdečně zváni, na biftek tu ale nenarazí - večeře v Bajkazylu jsou tradičně stoprocentně veganské. Přijďte se nechat inspirovat, ochutnat něco nového a přinést vlastní recept. 

Pro otrlé

Věděli jste, že při natáčení filmu 1917 muselo vzniknout speciální značení, které v okolí natáčecích lokací upozorňovalo kolemjdoucí, že všudypřítomné volně se povalující lidské končetiny nejsou pravé? Pokud vaše drahá polovička ráda válečná dramata a trochu (umělé) krve ji nerozhází, kino Scala zve na předpremiéru očekávaného válečného snímku 1917

Režisér Sam Mendes, známý autor filmů o Jamesi Bondovi nebo oceňované Americké krásy, se nechal volně inspirovat příběhem, který mu vyprávěl jeho dědeček. Dvojice mladých vojáků v podání George MacKaye (Tohle je náš svět) a Deana-Charlese Chapmana (Hra o trůny) se vydává doručit důležitý dopis, a pokusí se tak zachránit život stovkám dalších. 



Valentýnské katastrofy

V Městském divadle Brno bude 14. února na programu Ráj. Finále trilogie Zdeňka Merty a Stanislava Moši nás zavede do světa blízké budoucnosti, světa zničeného neznámou katastrofou, kde lidstvo muselo upustit od svých jistot a hledat nová řešení. Jak asi budeme komunikovat s mimozemskou civilizací? 

Do chvíle bezprostředně po katastrofě nás zavede i jiné valentýnské divadelní představení, které uvede JAMU v nezávislém prostoru Industra na Masné. Zde už ovšem nejde o vyhlazení populace lidské, nýbrž populace včel. Mýtina, současná rakouská "hudební hra", byla inspirována německým filosofickým směrem Martina Heideggera. Opakované vypalování včelstev přijede z města potrestat vyšetřovatel Petr, který postupně do hloubky poznává charaktery zdejších obyvatel. To vše v kulisách temného a neprobádaného lesa.

Dekadentní dárek

Jestli chcete věnovat valentýnský dárek, na který se nezapomíná, pospěšte si pro dva lístky na koncert Vanessy v Kabinetu Múz. Kultovní hudební skupina přijede do Brna právě na svátek zamilovaných a přiveze s sebou nové album Ghost City. Od roku 2019 se čtveřice vrací už podruhé a o nové desce prohlašuje, že je ještě temnější než předchozí. "Měníme se pořád k horšímu. Máte se na co těšit," vzkazuje v rohovoru frontman skupiny Samir Hauser. Plánovaný začátek koncertu je v 20.30 hodin.

Foto: TIC Brno

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!