Premiéra snímku Šarlatán v hlavní roli s Ivanem Trojanem proběhne na Berlinale

Premiéra snímku Šarlatán v hlavní roli s Ivanem Trojanem proběhne na Berlinale  

Nejnovější filmový počin režisérky Agnieszky Holland odstartuje s velkou parádou. Premiéru bude mít na 70. ročníku Berlínského mezinárodního filmového festivalu Berlinale, a to v rámci sekce Berlinale Special Gala. V českých kinech se poprvé představí 26. března.

Snímek Šarlatán chce nabídnout strhující životopisné drama neobyčejného muže, který je obdařen léčitelskými schopnostmi. Tvůrci v čele s režisérkou Agnieszkou Holland a scenáristou Markem Epsteinem se inspirovali příběhem léčitele Jana Mikoláška, na něhož se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce pacientů. Střídali se u něho lidé různých společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického a kulturního života.

Hlavní role šarlatána, který sice nemá odborné lékařské vzdělání, ale je obdařen nevysvětlitelným nadáním diagnostikovat a pomocí bylinek léčit nemoci, s nimiž si neví rady ani zkušení doktoři, se ujal Ivan Trojan a jeho osmnáctiletý syn Josef Trojan. V dalších rolích se diváci dočkají  Juraje Loje, Daniely Voráčkové, Jaroslavy Pokorné či Martina Myšičky.

Produkce filmu před pár dny obdržela oficiální pozvání od uměleckého ředitele Berlinale Carlo Chatriana, aby na jednom z nejprestižnějších filmových festivalů na světě uvedla ve světové premiéře Šarlatána v rámci Berlinale Special Gala. Festivaloví diváci tak budou mít šanci vidět snímek v exkluzivní premiéře. Na červeném koberci před Berlínským palácem se pak představí jeho tvůrci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!