Ondřej Gregor Brzobohatý zve na velkolepý koncert Brzobohatý & Friends

Ondřej Gregor Brzobohatý zve na velkolepý koncert Brzobohatý & Friends 

Skladatel, klavírista, hudební producent a zpěvák Ondřej Gregor Brzobohatý se neobjevuje na koncertních pódiích moc často, jde spíše o výjimky. Jednu takovou naplánoval na 11. prosince 2019 do Fora Karlín. Na koncertu nazvaném Brzobohatý & Friends ho vedle kapely doprovodí Epoque Symphonic Orchestra a celá řada zpěváků spjatých s jeho tvorbou.

Vojtěch Dyk, Marta Jandová, Ivana Chýlková, Ondřej Ruml, Eva Burešová, Ondřej Brousek, Tereza Mašková a mnoho dalších představí písně, na nichž s Brzobohatým spolupracovali. „Už sám název koncertu napovídá, že hosty koncertu budou mí přátelé, kteří ale zároveň byli v určitém období mého života i mými spolupracovníky při tvorbě muzikálů, písní do filmů a podobně. Všichni to jsou skvělí zpěváci a já se nemůžu dočkat, až se společně setkáme na jednom pódiu,“ řekl o připravovaném vystoupení Ondřej G. Brzobohatý.

V podání doprovodné kapely a symfonického orchestru pod vedením japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho zazní také Brzobohatého hudba z filmu Anděl Páně, muzikálu Legenda jménem Holmes i jiné skladby. Návštěvníci koncertu se mohou těšit také na úplně nové písně, které muzikant představí spolu s Vojtěchem Dykem a Ondřejem Rumlem.

Ondřej Gregor Brzobohatý je zpěvákem, skladatelem, klavíristou i hudebním producentem © Jana Zvolánková

Pro samotného umělce má připravovaný koncert ve Fóru Karlín výjimečný význam. „Oproti mým předešlým vystoupením se bude lišit v první řadě tím, že tu bude hrát velký symfonický orchestr Epoque, navíc i moje kapela bude rozšířena ještě o druhé klávesy a doprovodné vokalisty. A zazní na něm písně, které na svých koncertech běžně nezpívám. Bude to takový průřez vším možným, co jsem doposud napsal a co podle mého má smysl připomenout,“ přibližuje muzikant.

Ondřej Gregor Brzobohatý je nadaný umělec. V devatenácti letech se stal členem kapely Bůhví, po jejím opuštění v roce 2015 se pustil do skládání především scénické muziky. Jako autor nebo hudební producent se podepsal pod některými písněmi pro Daru Rolins, Hanu Zagorovou, Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou nebo Ilonu Csákovou.

Fotografie: Supraphon/Benedikt Renč

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!