Premiéra Topolovy posázavské lovestory se blíží. Divadlo Kámen ji uvede už příští týden

Premiéra Topolovy posázavské lovestory se blíží. Divadlo Kámen ji uvede už příští týden 

Divadlo Kámen v současné době připravuje premiéru adaptace románu Jáchyma Topola Citlivý člověk. Inscenace režiséra Petra Odo Macháčka nese název S citem a zabývá se mimo jiné fragmentací myšlení.

Román Citlivý člověk Jáchyma Topola vyšel před dvěma lety a vypráví příběh kočovného herce Táty, jeho ženy alkoholičky a dvou synů, kteří křižují Evropu a hledají domov na březích Sázavy. Jeho adaptaci uvede pod názvem S citem Divadlo Kámen v režii Petra Odo Macháčka.

Divadlo Kámen tak navazuje na svou linii repertoáru inspirovanou výraznými díly současné české literatury. Podle Macháčka však není možné román převzít na divadlo. „Rozbili jsme ho tedy a část střepů dali dohromady spolu s našimi vlastními běsy a radostmi,“ říká režisér a zároveň umělecký šéf souboru.

Výsledkem je tedy spíše reflexe předlohy a vypořádávání se s ní. "Řešíme mimo jiné téma, které je v knize jaksi hrozivě implicitní: fragmentaci myšlení, která nás všechny v dnešní době zajímavým způsobem zasahuje. Nebereme ji jako tragédii, spíše jako fenomén hodný pozornosti,“ pokračuje Macháček.

Premiéra inscenace S citem čeká Divadlo Kámen 21. listopadu. V hlavních rolích uvidíme Lucii Zachovalovou, Lenku Chadimovou, Olgu Ježkovou nebo Vladimira Benderského.

foto: vizuál inscenace S citem (archiv Divadla Kámen)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!