Stokrát fuc***g v teplákové mikině. Lewis Capaldi si svou nekompromisní osobitostí získal pražské fanoušky

Stokrát fuc***g v teplákové mikině. Lewis Capaldi si svou nekompromisní osobitostí získal pražské fanoušky85%

Dobyté světové hitparády, předskokanství na Bastille a vyprodaná šňůra po Evropě. Během roku se z nenápadného Lewise Capaldiho, který si na nic nehraje a pro sprostá slova nechodí daleko, stala hvězda. Několik měsíců dopředu bylo jasné, že pražský Palác Akropolis mu bude malý, pořadatelé se tak rozhodli jeho koncert přesunout do SaSaZu, kde si sedmého listopadu získal vyprodaný sál v té vteřině, kdy vstoupil na pódium.

Ještě v osm hodin večer se před jedním z domů na holešovické tržnici táhla dlouhá fronta. Vevnitř už sice hrála losangelská zpěvačka Donna Missal, venku ale diváci ještě mrzli. Do vyprodaného SaSaZu, který pojme až dva a půl tisíce lidí, nebylo lehké se narvat. Přesto se do deváté hodiny podařilo všem nasoukat do velkorysého prostoru se dvěma balkóny a desítkami křesílek. A když je nestihla nažhavit Donna, mrznutí před klubem paradoxně ano.

Vše ale bylo zapomenuto, jakmile se zhasnuly světla a na pódium vešla nejdříve čtveřice hudebníků a za nimi Lewis Capaldi. Jakmile vykročil vstříc fanouškům, strhl se obrovský řev. Ten zesílil ve chvíli, kdy zaznělo: I'm not ready to be just another of your mistakes. A ačkoli v písni Grace dál pokračoval slovy: Zdá se, že tě nedokážu přehlušit nadlouho, fanoušky nakonec svým opojným hlasem přeřval. I když ho to stálo velké úsilí.

Podprsenky i penisy

A naslouchali mu, i když se zastavil, posbíral podprsenky, kalhotky a umělé penisy, které mu naházeli, a promluvil k publiku. "Vždycky, když se lidí zeptám, jak se mají, tak začnou řvát," povzdychl si v prvních chvíli. "Řekl bych, že vidím usměvavé tváře, ale kašlu na ně. Já vidím - deset liber, deset liber, deset liber...," vyjmenovával. A svou úpřímností, možná arogancí, nebo snad lhostejností si dav zaháčkoval až do konce večera. 

Promluvil ale i k lidem, kteří přišli jen jako doprovod a jeho písničky vlastně neznají. "Na každém koncertě takoví jsou," vysvětlil. "A pro vás mám jednu otázku: Máte rádi rock'n'roll?" A aby je co nejvíc "zklamal" zahrál jim jednu ze svých nejtesklivějších a nejsmutnějších písní One

Ačkoli jeho tvorba je většinou pomalá a klidná, jeho vystoupení rozhodně takové nebylo. Skoro každý song fanoušci přetrhli před koncem potleskem, Capaldi je na to dokonce musel několikrát upozornit. A to i při jeho nejnovějším singlu Bruisis.

Pauza na volání

Přestože koncert probíhal v rychlém tempu, zpěvák se stihl v půlce zastavit, aby si zavolal. Nutno podotknout, že ne vlastní vinou. Jedna z divaček, totiž streamovala jeho vystoupení kamarádce po telefonu. Capaldi ji ho vzal a zeptal se dotyčné, proč nepřišla na koncert. "Neměla jsem hlídání, nesehnala jsem chůvu," vysvětlila. "Tak si ji příště sežeňte a kupte si lístek," odvětil ji umělec před tím, než zavěsil.

Bez skrupulí ještě pořídil na digital dalšího fanouška pár fotek a s pokřikem: "One, two, three. Let's rock!" svým smutným a zároveň zvučným a plným hlasem začal zpívat Lost On You a poté Hollywood a Hold Me While You Wait.

Koncert se chýlil ke konci, ale jedna z jeho nejznámějších písní (jestli ne nejznámější) přesto ještě nezazněla. "Všichni víme, že poslední bude Someone You Loved," oznámil. A skutečně to dodržel. To byl poslední moment, kdy si dav mohl zatančit a zazpívat. Se slovy "Moje jméno je fuc***ng Lewis Capaldi a tohle je poslední song," odešel a na přídavek už se nevrátil. A nepomohlo ani to, že celý sál sborově zpíval Queeny. 

Názor informuji.cz: 85%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!