RECENZE: Lucie Bílá vydává své nejintimnější album, které odhaluje lásku k příteli, k rodině a k životu

RECENZE: Lucie Bílá vydává své nejintimnější album, které odhaluje lásku k příteli, k rodině a k životu100%

Po dvou letech přichází Lucie Bílá s albem, na kterém nalezneme třináct zbrusu nových písní. Zpěvačka, která má rozsah tři a půl oktávy, zvolila jemné téma lásky, takže se od alba nedá očekávat její typicky vysoký a výrazný hlas.

Od roku 2010 jsme byli zvyklí, že zlatá Slavice vydávala každý rok jedno album. Takhle to bylo do roku 2017, a poté Lucie Bílá nechala své fanoušky na nové album čekat dva roky. O to více se ale posluchači mohou těšit na energickou, osobitou a něžnou desku s názvem Ta o mně, která ve velkém výčtu jejich alb nemá obdoby.

Před vydáním nejnovějšího CD známé zpěvačky vyšlo pár hudebních videoklipů, aby si nedočkaví fanoušci zkrátili čekání na nové album. Na jemných a melodických písních, které vznikly v bratislavském studiu LittleBeat, spolupracovala s řadou známých osobností. Nejzvučnější jména jsou zpěvačka Katarína Knechtová, zpěvák Marek Ztracený nebo Jana Kirschner. S Katarínou již spolupracovala na předchozím albu Hana, které se podle posluchačů velmi povedlo.

Album začíná písní, která nedávno vyšla i na hudebním kanále Lucie Bílé s videoklipem a má po krátké době již přes 140 tisíc zhlédnutí, s názvem Mám ráda život. Energie jde slyšet jak v samotném hlase zpěvačky, tak ji můžeme vidět na klipu, kde si zahrál i její přítel Radek Filipi.

Všechny singly na této desce jsou spíše popového rázu, jen písně 3 dny a Cirkus bude, mají spíše country nádech, což album osvěžuje.

Doposud posluchači znali z nového alba jen písničku Protože, která vznikla k narozeninám jejího osudového muže Radka, a právem se tak stala nejposlouchanější z vydané desky. Velmi chytlavým refrénem, který dokáže rozpohybovat každého, má tato písnička právo být na předních příčkách každé hitparády.

Při poslechu alba Ta o mně se každá nejen romantická duše na chvíli zasní a užívá si pohodu vycházející z přehrávače, na kterém je toto CD puštěné. Lucie Bílá si dala záležet, aby písničky k sobě ladily a nebylo to jen o pomalých nebo rychlých písních. Každý si v něm tedy najde oblíbenou píseň, a komu dříve vadily upištěné písně, tak tady je nenajde.

Foto: Lucie Bílá, facebook

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!