Mandrage to vidí to růžově. Představují nový videoklip, dokončují album a lákají na koncertní turné

Mandrage to vidí to růžově. Představují nový videoklip, dokončují album a lákají na koncertní turné  

Kapela Mandrage natočila videoklip k nové písni Vidím to růžově, která předznamenává příchod nové desky. Ta by měla vyjít ještě před Vánocemi. Nové písničky pak skupina představí na únorovém turné po velkých halách.

Režie i scénáře videoklipu k písni Vidím to růžově se chopilo duo Jordan Haj a Givinar Kříž. Odvyprávět ho chtěli podle svých slov s jasně romantickým podtextem. "Ačkoliv by mohl na papíře působit neláskyplně, je to rozhodně příběh o lásce a vášni. Myslíme si, že té hudbě bude slušet, a textu ještě více," vysvětlují, "je to vlastně takové žánrové pojetí love story po vzoru několika filmů nebo určitých scén z nich, které se nám líbí a připadají nám hrozně sexy."

Autorem songu je kytarista Pepa Bolan. "Prožívám jedno z nejhezčích období, takže prostě nemůžu psát texty, ve kterých bych si na cokoliv stěžoval. Jako textař se v těch srdečních záležitostech cítím asi nejlépe a vzhledem k tomu, že se žena už dávno našla, může být píseň Vidím to růžově takovou malou paralelou k singlu Hledá se žena, po deseti letech," říká.

Únorové turné ponese název Dlouhej únor a kapela během něj navštíví hned sedm českých měst. Odstartuje 1. února v pražském Foru Karlín, následovat bude brněnské Centrum Sono, královéhradecké Kongresové centrum Aldis či Dům kultury v Liberci. Chybět nebude ale ani zastávka v Českých Budějovicích, Plzni a Ostravě.

"Rok 2020 bude přestupný, a navíc je únor měsícem abstinence, což z něj udělá nesnesitelně dlouhé období," vysvětluje název turné klávesista František Bořík, "tenhle úmorný čas jsme se rozhodli zpříjemnit nám i fanouškům sérií koncertů v sedmi největších českých městech. V rámci turné bychom rádi, krom již známých věcí, představili nové album v celé své kráse. A bude co představovat."

Mandrage Dlouhej únor:

Foto: Lukáš Wagneter Red Bull House

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!