Herní novinky #3: Nintendo proti obezitě a launchery všude, kam se podíváš

Herní novinky #3: Nintendo proti obezitě a launchery všude, kam se podíváš 

Mnoho hráčů se ještě nepřeneslo přes fakt, že existuje i jiný druh digitální distribuce her, než je Steam. Nintento zas přiblížilo svůj fitness doplněk. Více o obou tématech a další herní novinky najdete v naší pravidelné rubrice.

Steamery asi nepotěší zpráva, že Rockstar spouští svůj Rockstar Games Launcher. A jako oslavu tohoto kroku si pro hráče připravil dárek ve formě kopie GTA San Andreas zdarma. Herní klient nabízí běžnou nabídku funkcí, jako je obchod se všemi Rockstar tituly, novinkové zpravodajství a cloudové ukládání her. Steam reaguje a pro změnu upravuje svůj vzhled. Konkrétně tedy vzhled knihovny her. Několik let neměnný design vešel do beta testování a připojit se můžete jednoduše nastavením ve vašem účtu pod záložkou Steam Beta Update. Design se částečně inspiruje dlaždicovým zobrazováním ve Windows 8 a 10. Za nás nový design působí svěže a moderně, avšak změna něčeho, na co jsou hráči léta zvyklí, si jistě vyžádá i vlnu negativních komentářů.

Epic Games nadále hráče rozmazluje. Nejenže každý měsíc nabízí dvojici povětšinou kvalitních her zdarma, nyní se překonal a nabídl hned šestici batmanovských titulů. Bundle se skládá ze série
Arkham. Tedy Arkham Asylum, Arkham City a dokonce i poslední hry Arkham Knight. Jediné, o co hráči ze série přijdou, je Arkham Origins. K sérii se pak připojuje ještě trilogie LEGO Batman. Už tak nabitý měsíc Epici ještě podtrhují akcí z moskevského podzemí - Metro 2033 - vynikající postapokalyptickou hrou na námět stejnojmenné knihy od Dmitrye Glukhovského.

Nabité září

Jak už to bývá řadu let, září je měsícem pro vydávání velkých her. A tak se na našich monitorech objevily dlouho očekávané tituly jako Gears 5 nebo Borderlands 3Gears 5 je pokračování série Gears of War, která je s námi už od roku 2006. Pátý díl této střílečky ze třetí osoby by měl být vůbec poslední v řadě. Na metacritics si vysloužil od hráčů hodnocení 7,1 a mezi největší plusy řadíme skvělý příběh, úchvatné grafické zpracování a také možnost projít si hru v co-opu. Na druhou stranu přítomost mikrotransakcí, byť výměnou za pouhé kosmetické věci, je ve hře za 70 euro skoro drzost.

Borderlands 3 je komiksově zpracovaná "loot&shoot" akce z pohlednu první osoby. Další díl ze ztřeštěné série ovšem řadu hráčů hned zkraje nepotěšil. Fanoušky mimo jiné zklamal fakt, že sedm let od druhého dílu nepřineslo studio více inovací. Vývojáři z Gearboxu vsadili na stejnou příchuť a dodali titul, který se tolik od svých předchůdců neliší. Ve výsledku mu to ale na zábavnosti nijak neubírá. Pokud jste měli předchozí díly rádi, rozhodně s trojkou nešlápnete vedle. Na metacritic si hra připsala hodnocení 5,3.

Cvičení s Nintendem

Před nedávnem Nintendo ukázalo trailer k novému hardwaru ke Switchi ve formě jakéhosi kruhu a následně jsme se dočkali i kompletního odhalení a bližších infomarmací o tomto fitness doplňku. Balení bude obsahovat RingNoc, LegStrap a hru RingFit Adventure. V praxi to bude fungovat tak, že si připevníte LegStrap suchým zipem na nohu, do rukou uchopíte RingNoc kruh a do obou zařízení připojíte jeden ze switchových ovladačů. Hra RingFit Adventure se poté přepojí na televizi a upocené dobrodružství může začít. Ve hře máte vlastní charakter, který bude zdolávat nepřátele a probíhat lokacemi připomínajícími opičí dráhu.

Soubojový systém je udělaný tak, že máte k dispozici sadu několika útoků, kdy je každý od sebe barevně rozlišený. V duelech budete muset kombinovat tyto útoky daným cvičebním úkonem. U žlutého útoku to například znamená dřep, pro červený budete opakovaně rukama kruh natahovat, pro modrý zase stlačovat stehny. Jedná se tak o kombinaci jednoduché hry a opravdového cvičení, které nevyžaduje velkou tělocvičnu. Nintendo není ve fitness doplňcích žádným nováčkem RingNoc si určitě své fanoušky najde.

Očekávaná vydání

16. října se všichni fanoušci herní radiace dočkají počinu od The Farm 51 (Get Even) - Chernobylite. Hra bude nabízet mnoho rozdílných konců, a tím tedy i opakované hraní příběhové kampaně. Vývojáří nás připravují na důraz survivalu, dynamicky měnící se počasí a plíživý způsob hry.

Nioh se na Tokio Game Show ukázal v traileru na druhé pokračování. Fanoušci dark soulovského systému boje se dvoky dočkají na začátku příštího roku. Hra bude dostupná exkluzivně na Playstation 4.

Jestli jste při hraní Zaklínače 3 strávili enormně velké množství času v hospodách hraním karetní hry Gwent, určitě budete mít radost, že v říjnu se dočkáme portu na iOS. Hra bude Free to play a bude dokonce umožňovat sdílení s PC verzí. Dále si pro nás vývojáři připravili cross platform multiplayer - tedy hraní napříč konzolemi, PC a mobilními zařízeními. Bohužel verze pro Android zatím oznámena nebyla.

Na Tokio Game Show se samozřejmě ukázal i Hido Kojima se svým Death Stranding. Ze hry prezentoval téměř 50 minut trvající gameplay. Měli jsme tak šanci vidět ovládání a záběry z lehkého craftingu, cestování pustinou, survivol prvky a dokonce došlo i na akční pasáže. Hra tak nepotvrzuje mnohé dohady hráčů, že se bude jednat pouze o simulátor chůze. Velké ovace ale přesto záběry nepřinesly. Gameplay působí nudně, genericky a není ničím zajímavý. Nezbývá, než si pro finální hodnocení počkat na oficiální vydání hry.

S herními novinkami se těšíme zase za týden, kdy mimo jiného nabídneme i informace o chystané konzoli PlayStation 5.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!