Muzikál Tarzan zaujme bohatou výpravou i kostýmy. Obsazení schvaloval Walt Disney

Muzikál Tarzan zaujme bohatou výpravou i kostýmy. Obsazení schvaloval Walt Disney  

Multimediální show s náročnou výpravou a s celkem 250 zbrusu novými kostýmy. To slibuje připravovaný muzikál Tarzan, který zve diváky na nezapomenutelnou cestu džunglí.

Pro muzikál Tarzan vznikly desítky nových kostýmů. Kromě převleků opic se mohou návštěvníci těšit třeba na masožravé rostliny. „Kostýmy byly na výrobu velmi náročné. Herci se v nich musí dobře cítit a zároveň se i dobře pohybovat,“ vysvětluje jejich autor Roman Šolc, jenž je držitelem Thálie a v současné době rovněž jedním z nejvyhledávanějších kostýmních divadelních výtvarníků.

Tarzan, v jehož roli se budou střídat David Gránský, Peter Pecha a Vojtěch Drahokoupil, bude mít speciální paruku vytvořenou ze skutečných lidských vlasů upravených do dredů. Přímo v nich pak bude umístěna vysílačka a mikrofon, aby se mohl bez problémů pohybovat. Jane, kterou budou hrát Ivana Korolová a Petra Vojtková, pak během inscenace vystřídá hned pět kostýmů. Mnoho převleků pak vzniklo samozřejmě také pro tanečníky a akrobaty.

V Tarzanovi totiž vystoupí skuteční akrobatičtí profesionálové z Cirque du Soleil, Losers či Cirk La Putyka. „V různých muzikálech se již objevily různé akrobatické prvky. Nikdy však v takovém rozsahu a provedení. Tarzan je tak doslova skutečně prvním tanečně akrobatickým muzikálem v Česku,“ říká choreografka Ivana Hannichová.

Divadlo Hybernia se pak díky scénografovi Petru Hlouškovi promění v džungli. O hudbu se postará třináctičlenný orchestr pod vedením Libora Kaprase. Tarzan je vůbec prvním muzikálem v licenci Walta Disneyho ve střední a východní Evropě. Výkonný producent společnosti tak měl hlavní slovo při kontrole obsazení muzikálu. Tím prošli kromě výše zmiňovaných i Michaela Gemrotová, Dita Hořínková, Josef Vojtek, Marian Vojtko, Tomáš Trapl či Tomáš Smička.

 Premiéra se uskuteční 3. října 2019 v Divadle Hybernia. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Hybernia

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!