The Show Must Go On. Queenie dobyli Slezskoostravský hrad

The Show Must Go On. Queenie dobyli Slezskoostravský hrad  

Hity legendární kapely Queen jsou nesmrtelné dodnes. Nejen v České republice se řada revivalů snaží originálu přiblížit co nejvíce, a to, jak dobře víme, není v případě Queen rozhodně jednoduché. U Queenie je však podobnost skutečně vysoká, patří totiž k nejlepším revivalům vůbec.

Už okolo 18 hodin se v areálu Slezskoostravského hradu začínají scházet první návštěvníci koncertu. Právě kvůli pozdějším dlouhým řadám se musí začátek koncertu odložit o půl hodiny, což značnou část diváků znepokojuje. Před půl devátou už je areál hradu úplně plný.  

Všechny negativní emoce však odeznívají s prvními sekundami populárního rytmu písně We Will Rock You, která všechny přítomné okamžitě dostává do varu. Následují další rytmické hity jako Don’t Stop Me Now, I Want To Break Free nebo Another One Bites The Dust.  

Neuvěřitelná podoba s Queen se nedá odepřít ani zvukově, ani vizuálně. Stačí zavřít na chvíli oči a připadáte si, jako by vám na pódiu zpíval skutečný Freddie Mercury. Michael Kluch Freddieho vystihuje nejen hlasově, i každý jeho pohyb na jevišti věrně připomíná skutečného frontmana Queenů.  

V první polovině koncertu Michael Kluch usedává ke klavíru, aby jej rozezněl tóny romantické písně You Take My Breath Away. O něco později si přijdou na své i kytaristé Rudy Neumann a Martin Binhack, když si každý zahrají legendární sólo. Svůj talent předvádí i klávesista Michal David.

I druhá polovina koncertu ubíhá ve svižném tempu. Queenie nezastaví jednoduše nic. V repertoáru nesmí chybět ani Bohemian Rhapsody, Queenie sice vynechávají náročnou operní část, přesto je i tato píseň zvládnutá skvěle. Mráz po zádech běhá všem přítomným při procítěné skladbě Who Wants To Live Forever. I tady Michael Kluch ukazuje, jak mimořádný jeho hlasový výkon je.  

Po posledních hitech Radio Ga Ga nebo We Are The Champions struny utichávají, tóny odeznívají a návštěvníci koncertu odcházejí plní nadšení. Můžeme být opravdu rádi, že máme v Česku revival na takové světové úrovni. Na příští rok mají Queenie naplánovanou velkolepou show, a to 15. května v O2 aréně v Praze. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!