Postmodern Jukebox se vracejí do Prahy, poprvé přijedou v listopadu i do Brna

Postmodern Jukebox se vracejí do Prahy, poprvé přijedou v listopadu i do Brna 

Postmodern Jukebox alias PMJ přijedou na podzim zpět do České republiky. 5. listopadu předvedou svou show vracející se zpět k hudbě minulých generací poprvé v brněnském SONO Centru a potom v prosinci v pražském Roxy v rámci turné Welcome to the Twenties 2.0.

Jedinečné hudební uskupení Postmodern Jukebox nepřipouští, že minulost je minulostí, naopak svým přístupem cílí k nadčasovosti. Svým aktuálním turné nazvaným Welcome to the Twenties 2.0 chce připravit svět na nové desetiletí, které snad bude návratem ke stylovosti hudby minulých generací. Do Česka jej přijedou představit po nedávném vyprodaném koncertu v Praze tentokrát do Brna, potom opět do Prahy. V brněnském SONO Centru zahrají 5. listopadu, v pražském klubu Roxy pak 4. prosince.

PMJ založil roku 2011 aranžér a klavírista Scott Brandlee, který předělává moderní popové skladby do různých vintage stylů a žánrů, nejčastěji těch typických pro začátek 20. století jako swing a jazz. Jejich populární videa mají na YouTube každé miliony zhlédnutí.

Skupina, jejíž osazenstvo není nijak stálé, ale točí se hlavně kolem hlavního aranžéra Brandleeho, nahrála originální cover verze písní třeba od Lady Gaga a Katy Perry, ale i od Radiohead či The White Stripes. Jejich žánr je ale o poznání rozdílný od originálů. Zábavné je proto už jen rozpoznat vám známou moderní píseňv novém hávu, připomínající však mnohem víc háv starý.

PMJ začali jako malá skupinka přátel hrající v newyorském sklepení, původně videa natáčeli v Bradleeho obývacím pokoji. Teď však mají na sedmdesát střídajících se členů, během turné objeli šest kontinentů, každý týden vydávají nový klip a se svým vystoupením se dostali i do oblíbené show Good Morning America. Hudební návraty mají zkrátka úspěch, přesvědčit se můžete sami v Brně i v Praze.

Vstupenky do SONO Centra za cenu od 990 Kč můžete koupit zde a do klubu Roxy zde.

Foto: archiv Postmodern Jukebox

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!