Finalisté Eurovize z Islandu přivezou do Prahy BDSM techno pop

Finalisté Eurovize z Islandu přivezou do Prahy BDSM techno pop 

Islanské trio Hatari, které se dostalo do finále Eurovize, zamíří v únoru do Prahy. V klubu ROXY předvede svou neobvyklou hudební show, kterou sami popisují jako BDSM industriální techno pop.

Hatari, trio z Islandu s neotřelým hudebním záběrem, přijedou 5. února předvést, co na svých živých vystoupeních dokážou, do pražského klubu ROXY. Sami popisují svůj žánr jako BDSM industrial antikapitalistický technodystopický homoerotický sado-maso démonický pop.

Ve svých skladbách mluví bez příkras o každodenním životě a kritizují společnost. Přestože název skupiny v překladu znamená „nepřítel“, svými texty se Hatari snaží společnost spíš spojovat.

Trio získalo už vícero ocenění, největší a nejčerstvější přišlo s letošní účastí ve finále Eurovize, ale i s vítězstvím v soutěži Grapevine Music Awards v kategorii nejlepší živé vystoupení Byli vybráni i jako nejlepší interpeti podle islanských hudebních cen.

Přestože formace vznikla až roku 2015, jejich odvaha a originalita je rychle posunuly mezi hudební hvězdy. Od goth-horroru se posunuli k současné image ve stylu sexuálních praktik BDSM. Není proto divu, že jejich vystoupení na Eurovizi 2019 přineslo mnoho kontroverze. Zatímco někteří kritici a diváci je chválí jakožto anarchistické mesiáše, jiné je kritizují za to, že se takto extrémní uskupení vůbec účastnilo hudební soutěže.

Jisté je, že pražské vystoupení bude silným zážitkem a odvážní diváci by jej neměli zmeškat. Samotní Hatari je vyzývají svým heslem „tancuj nebo zemři!“. Předprodej začíná 19. července.

Foto: archiv Roxy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!